Εργαστήριο Επικοινωνίας από το ΕΚΤ και το Enterprise Europe Network

Το ΕΚΤ διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας Επικοινωνίας του Εnterprise Europe Network στην Αθήνα.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση για τα νέα μέσα ψηφιακής επικοινωνίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή των μελών της Θεματικής Ομάδας "Communication Champions" του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network. Στην καρδιά του καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς, η αίθουσα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) ήταν μια όαση συγκέντρωσης και ανάτασης για τη διεθνή ομάδα Επικοινωνίας του Enterprise Europe Network που συνεδρίασε στις 13 και 14 Ιουνίου 2024 στην οδό Αμερικής.

Υπό το βλέμμα του Κερδώου Ερμή, μέλη του Thematic Group «Communication Champions» του Enterprise Europe Network από 22 χώρες ενημερώθηκαν για επικείμενες δράσεις, αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές, βράβευσαν καινοτόμες και επιδραστικές εκστρατείες, επανεξέτασαν το πλάνο εργασιών τους, έμαθαν μέσα από δημιουργικές διαδικασίες και βέβαια απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία.

Η συνάντηση, που διοργανώθηκε από τον ελληνικό κόμβο του δικτύου, το Enterprise Europe Network Hellas, οδηγήθηκε σε ένα υψηλό σημείο συνεργασίας και συντονισμού με την καθοριστική συμβολή του Ιάκωβου Πανουργιά, Managing Director, HÄST & CTO NAFTEMPORIKI TV, και του Παύλου Πανταζόπουλου, δημοσιογράφου και παρουσιαστή, NAFTEMPORIKI TV, Content Strategy Director, SOLID HAVAS, οι οποίοι παρουσίασαν διαδραστικό σεμινάριο και εργαστήριο με τίτλο «Νέα Μέσα, νέα κουλτούρα».

Το σεμινάριο, όπως αναμενόταν, έδωσε δημιουργική ώθηση στη συνάντηση, εστιάζοντας στη χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή περιεχομένου. Οι συμμετέχοντες έλαβαν πρακτικές συμβουλές, εξασκήθηκαν την παραγωγή βίντεο και κατανόησαν τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιούν διαθέσιμα εργαλεία για την οργάνωση πολυεπίπεδων εργασιών.

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας γνωρίζουν ότι η επικοινωνία των υπηρεσιών και των αποτελεσμάτων του Enterprise Europe Network είναι ζωτικής σημασίας. Εξίσου σημαντική αποδεικνύεται η ενίσχυση των ανθρώπων του Δικτύου με νέες ψηφιακές δεξιότητες και η εδραίωση μιας κουλτούρας γνώσης και συνεργασίας.

Με αυτό το σκεπτικό, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ανέλαβε τη διοργάνωση και την τεχνική κάλυψη της συνάντησης στο πλαίσιο του ρόλου του ως συντονιστή των δράσεων Επικοινωνίας της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas.

Το αποτέλεσμα και τα επαινετικά σχόλια των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν τη φήμη του οργανισμού για τις δράσεις που υλοποιεί και ειδικά για τις υπηρεσίες Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης που παρέχει στην κοινότητα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η εξαίσια αίθουσα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος, μοναδικό τοπόσημο και σημείο αναφοράς για την κοινότητα της επιχειρηματικότητας, παραχωρήθηκε ευγενικά από το ΕΒΕΑ – επίσης μέλος του Enterprise Europe Network.

Το Enterprise Europe Network

Από το 2008 το Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο, υποστηρίζει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς.

Στην Ελλάδα, εκπροσωπείται από την κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas, με συντονιστές το ΕKT και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Δεκαέξι οργανισμοί παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες για την υποστήριξη της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης.

Φωτογραφίες: ΕΚΤ/Γιάννης Βουλγαράκης

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, Εnterprise Europe Networks Hellas