Enterprise Europe Network: Εξαιρετικά αποτελέσματα για την ελληνική Κοινοπραξία

Από έρευνα που διεξήγαγε το Enterprise Europe Network, προκύπτει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που έλαβαν υπηρεσίες του Δικτύου κατάφεραν να αυξήσουν κατά μέσο όρο τον τζίρο τους κατά 35,5%.

Νέα έρευνα του Enterprise Europe Network, με στοιχεία που αφορούν το διάστημα Ιούλιος 2023 - Ιούνιος 2024, αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή του Δικτύου στην υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι ελληνικές εταιρίες-πελάτες του Δικτύου δηλώνουν ότι το Enterprise Europe Network αναποκρίνεται στις ανάγκες τους εξαιρετικά καλά ή πολύ καλά.

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Αποτελείται από περισσότερους από 450 συνεργαζόμενους οργανισμούς, 3.000 εξειδικευμένα στελέχη και 17 ομάδες εμπειρογνωμόνων σε αντίστοιχους επιχειρηματικούς τομείς. Στην ελληνική κοινοπραξία του δικτύου, το Enterprise Europe Network Hellas, συμμετέχουν 16 οργανισμοί κατανεμημένοι σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της καινοτομίας, της μεταφοράς τεχνολογίας και της διεθνούς συνεργασίας.

Φέτος το Δίκτυο συμπληρώνει 16 χρόνια λειτουργίας. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 4,2 εκατομμύρια επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς, ενώ 475.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εμπιστευτεί τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες του. Βρίσκεται δίπλα στις μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες υποστηρίζει να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς.

Σε έρευνα που διεξήγαγε το Enterprise Europe Network, τα στοιχεία αναφέρουν:

  • Εννιά στις 10 επιχειρήσεις-πελάτες του Δικτύου στην Ελλάδα δηλώνουν ότι το Enterprise Europe Network ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους εξαιρετικά καλά ή πολύ καλά.
  • Εννιά στις 10 επίσης θεωρούν πολύ πιθανό να συστήσουν το Enterprise Europe Network  σε άλλες επιχειρήσεις ή να συνεργαστούν ξανά οι ίδιες στο μέλλον με το Δίκτυο.
  • Οκτώ στις 10 επιχειρήσεις περιγράφουν τις υπηρεσίες του Δικτύου ως υψηλής ποιότητας και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις τους.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που έλαβαν υπηρεσίες από το Enterprise Europe Network κατάφεραν να αυξήσουν κατά μέσο όρο τον τζίρο τους κατά 35,5%.

«Είμαστε υπερήφανοι για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε η ελληνική κοινοπραξία του Enterprise Europe Network το 2023-2024» δηλώνει ο συντονιστής της κοινοπραξίας Δρ Αχιλλέας Μπάρλας. «Οι επιχειρήσεις μάς επιβραβεύουν με τα καλά τους λόγια, καθώς εννέα στις δέκα δηλώνουν ότι ανταποκρινόμαστε εξαιρετικά καλά στις ανάγκες τους. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας συνέβαλαν σε αύξηση του τζίρου τους κατά 35,5% κατά μέσο όρο, επιβεβαιώνει την ποιότητα της δουλειάς μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων».

Δρ Αχιλλέας Μπάρλας, συντονιστής Enterprise Europe Network Hellas από το Praxi Network

Σημαντικά αποτελέσματα του Δικτύου στην Ελλάδα

Η συνεισφορά της ελληνικής κοινοπραξίας στη σύνθεση και στα αποτελέσματα του Enterprise Europe Network είναι σημαντική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία στις δέκα ιστορίες επιτυχίας που έχουν δημοσιευτεί στον διεθνή ιστότοπο του Δικτύου προέρχεται από την Ελλάδα.

Κάθε κοινοπραξία που συμμετέχει στο Δίκτυο έχει συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους που καλείται να επιτύχει μέσα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Επιπλέον, η καταγραφή του αντικτύπου των υπηρεσιών που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντική για εμάς για να έχουμε σαφή εικόνα για την  ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) έχει συντονιστικό ρόλο στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas, τον ελληνικό κόμβο του ευρωπαϊκού Δικτύου, και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες για την υποστήριξη της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης.

Η έρευνα διεξάγεται με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που συμπληρώνουν επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο οι οποίες λαμβάνουν υπηρεσίες από το Enterprise Europe Network. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν το διάστημα Ιούλιος 2023 - Ιούνιος 2024.

Οι υπηρεσίες του Enterprise Europe Network παρέχονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA).

Εμπνευστείτε από τις ιστορίες επιτυχίας του Δικτύου σε όλο τον κόσμο.

Το Enterprise Europe Network

Από το 2008 το Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο, υποστηρίζει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς.

Στην Ελλάδα, εκπροσωπείται από την κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas, με συντονιστές το ΕKT και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Δεκαέξι οργανισμοί παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες για την υποστήριξη της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network Hellas, EKT