Match4Health: Εκδήλωση δικτύωσης στον τομέα της Υγείας από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του InnoHealth Forum 2024

Η εκδήλωση θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν πιθανούς συνεργάτες που σχετίζονται με καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), μέλος της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την επιτυχημένη διήμερη υβριδική εκδήλωση δικτύωσης στον τομέα της υγείας με τίτλο Match4Health την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο του Innohealth Forum 2024, που διοργανώνεται από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και τον εγκεκριμένο Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της υγείας και των φαρμάκων Health Hub.

Το InnoHealth Forum θα συγκεντρώσει εταιρείες (αγοραστές αλλά και προμηθευτές) από μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών και παγκόσμιων χωρών και αποτελεί γόνιμο έδαφος για δικτύωση και καλλιέργεια νέων συνεργασιών μεταξύ φορέων της υγείας, για τη συνδιαμόρφωση των εξελίξεων και των καινοτομιών του μέλλοντος στην υγεία.

Το InnoHealth Forum 2024 απευθύνεται σε:

  • επαγγελματίες υγείας
  • παρόχους υγειονομικής περίθαλψης
  • στελέχη επιχειρήσεων
  • επιχειρηματίες & startupers
  • προγραμματιστές, μηχανικούς & τεχνικούς Η/Υ
  • διαχειριστές πληροφοριακών συστημάτων
  • φορείς χάραξης πολιτικής για την υγεία
  • δημόσιους οργανισμούς
  • ακαδημαϊκούς & ερευνητές
  • προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς φοιτητές

αλλά και σε όσους επιθυμούν να συνεργαστούν με σκοπό την προώθηση και την ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων υγείας προς όφελος της ανθρωπότητας, στους παρακάτω τομείς:

  • Υγεία & ψηφιακές λύσεις για την τρίτη ηλικία
  • Διαχείριση δεδομένων υγείας
  • Χρόνιοι πάσχοντες στην ψηφιακή εποχή
  • Ψηφιακό φάρμακο
  • Γυναικεία υγεία & FemTech
  • Ψηφιακή αποτοξίνωση & ευεξία
  • Ψυχική υγεία & ψηφιοποίηση

Η εκδήλωση δικτύωσης Match4Health θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν πιθανούς συνεργάτες που σχετίζονται με καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις Match4Health - διάρκειας 30 λεπτών- προγραμματίζονται εκ των προτέρων μέσω της ιστοσελίδας και θα πραγματοποιηθούν σε ειδικό χώρο στο Joist Park στη Λάρισα και διαδικτυακά  στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024.

Η συμμετοχή στο Match4Health είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα εγγραφής μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Πληροφορίες για το InnoHealth Forum 2024 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση δικτύωσης Match4Health, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δρ Σοφία Ξεσφίγγη, Εθνικό Σημείο Επαφής για την Υγεία και την Αποστολή για τον Καρκίνο στον Ορίζοντα Ευρώπη στο ΕΚΤ και Σύμβουλο Καινοτομίας Enterprise Europe Network Hellas, sxesfingi@ekt.gr, καθώς και τις Γαρυφαλλιά Ταμπάκηgtampaki@ekt.grκαι Ζωή Ατσιπουλιανάκηzatsipoulianaki@ekt.grΣύμβουλους Καινοτομίας Enterprise Europe Network Hellas.

Το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη & στο επιχειρηματικό οικοσύστημα

Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, και συγκεκριμένα στον Πυλώνα 1 του προγράμματος για τη θεματική ενότητα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και στον Πυλώνα 2 για τις θεματικές ομάδες 1 «Υγεία» και 4 «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα», καθώς και για την Αποστολή για τον Καρκίνο. Υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς σε όλη τη διαδρομή: από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, είναι βασικό μέλος του δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής (ΗΝΝ3.0, Ideal-ist, NCP4Industry και MSCA-NET) και έχει τον συντονιστικό ρόλο στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ECHoS για τη δημιουργία εθνικών κόμβων για την αποστολή για τον καρκίνο και COHES.io για τη στρατηγική διασύνδεση περιφερειών υγείας μέσω της ανοικτής καινοτομίας).

Επίσης, το ΕΚΤ είναι συντονιστής του κόμβου του EIT Health στην Ελλάδα και έχει συντονιστικό ρόλο στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas, κόμβο του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων Enterprise Europe Network. Ως μέλος του Smart Attica, ενός εκ των ελληνικών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας, το ΕΚΤ παρέχει υπηρεσίες οι οποίες βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Μεγάλα Δεδομένα, τις εφαρμογές Υπολογιστών Υψηλών Επιδόσεων, την τεχνολογία 5G και την Κυβερνοασφάλεια. Επιπλέον, στελέχη του ΕΚΤ συμμετέχουν ενεργά στο DIH Expert Group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τέλος, το ΕΚΤ συμμετέχει ως εταίρος στο Πρόγραμμα DEP4all.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, JOIST