Το Συνέδριο WEgate Summit 2021 διοργανώνεται στις 7 Οκτωβρίου 2021 από τον οργανισμό της Ευρωπαικής Επιτροπής European Gateway for Women’s entrepreneurship -WEgate με σκοπό να υποστηρίξει γυναίκες επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες. Στόχος της διαδραστικής αυτής εκδήλωσης ειναι να επωφεληθούν οι γυναίκες επιχειρηματίες από τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, μαθαίνοντας για τις προοπτικές που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή Ελληνίδων επιχειρηματιών και στελεχών του συστήματος καινοτομίας.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν ιστορίες επιτυχίας γυναικών επιχειρηματιών και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, καθώς και ευρωπαϊκές πολιτικές και στρατηγικές χρηματοδότησης που στοχεύουν να καταστήσουν την Ευρώπη πιο βιώσιμη, ψηφιακή και χωρίς αποκλεισμούς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ψηφιακά: μία μέρα εμπνευσμένων ιστοριών, καινοτόμων ιδεών και εμπειριών, και δικτύωσης με επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες σε όλη την Ευρώπη.
Στόχος, η δημιουργία μιας κοινότητας για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων και η υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαιτείται όμως προεγγραφή μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2021.
Κατά την εγγραφή σας, στο πεδίο γραφείο υποστήριξης - Support Office, μπορείτε να επιλέξετε ΕΚΤ, προκειμένου να υποστηριχθείτε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΕΚΤ (Βαρβάρα Βασιλάκη, 210 2204912, email: vasilaki@ekt.gr).
To EKT στηρίζει τη συμμετοχή των γυναικών στην έρευνα και την επιχειρηματικότητα
Το ΕΚΤ, φορέας δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενισχύει, με ποικίλες πρωτοβουλίες και δράσεις, τη θέση της γυναίκας προωθώντας την ισότιμη συμμετοχή της στην Έρευνα & Ανάπτυξη, στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Ως Εθνική Αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, το ΕΚΤ συλλέγει δεδομένα για την αποτύπωση του ελληνικού συστήματος Έρευνας, Τεχνολογίας, Ανάπτυξης, Καινοτομίας (ΕΤΑΚ), και στο πλαίσιο αυτό έχει συμπεριλάβει τις στατιστικές για τη συμμετοχή των γυναικών σε Ε&Α, στον κατάλογο των εθνικών στατιστικών που δημοσιεύει. Παράλληλα, αποτελεί στατιστικό εκπρόσωπο της χώρας για την εμβληματική έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «She Figures».
Το ΕΚΤ καταγράφει συστηματικά τη συμμετοχή των γυναικών στους τομείς της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στην έκδοση «Η συμμετοχή των γυναικών στην Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα. Έκδοση 2020», με αναλυτικά στοιχεία και δείκτες καταγράφεται η ενισχυμένη θέση των γυναικών στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο και στις επιχειρήσεις, αλλά και στα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα έργα.
Ως Εθνικό Σημείο Επαφής για ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας και ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων, το ΕΚΤ συνδυάζει τεχνογνωσία από τους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, παρέχοντας σταθερή και ολοκληρωμένη υποστήριξη σε γυναίκες ερευνήτριες και επιχειρηματίες, για την αναζήτηση χρηματοδοτικών ευκαιριών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα, τη διεθνή δικτύωση και τη σύναψη συνεργασιών.
Μέσω του συντονισμού του ευρωπαϊκού έργου EMPOWA, ανέπτυξε μεθοδολογία για την αναζήτηση καινοτόμων επιχειρήσεων στις ηγετικές θέσεις των οποίων βρίσκονται γυναίκες. Επίσης, ως πόλος του EIT Health στην Ελλάδα, έχει υποστηρίξει πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας, που διευθύνονται από γυναίκες επιστήμονες & επιχειρηματίες.