Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Ενισχύοντας Γυναικείες Καινοτόμες Επιχειρήσεις μέσα από το SME Instrument - Διαχείριση Καινοτομίας & Χρηματοδοτικές Προκλήσεις» διοργανώνει στις 15 Μαΐου 2019 το Agency for the Promotion of the European Research (APRE), εταίρος του ευρωπαϊκού έργου «Enhancing more participation of women entrepreneurs’ activities in Horizon 2020» (EMPOWA), το οποίο συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε γυναίκες που διευθύνουν καινοτόμες επιχειρήσεις και έχει στόχο να τονώσει τη συμμετοχή τους σε έργα του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020. Στόχος του Σεμιναρίου είναι να προσφέρει στήριξη σε γυναίκες επιχειρηματίες για πιο ενεργή συμμετοχή στο επικαιροποιημένο European Innovation Council (EIC) Pilot, με έμφαση στο EIC Accelerator Pilot το οποίο βασίζεται στο χρηματοδοτικό εργαλείο SME Instrument. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει επίσης παρουσίαση προτάσεων που έχουν χρηματοδοτηθεί από το SME Instrument, καθώς και συμβουλές και ανάδειξη των σημείων που χρήζουν προσοχής μέσα από την οπτική του αξιολογητή.
Η εγγραφή για παρακολούθηση του διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου γίνεται εδώ και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον υπερσύνδεσμο για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι διαθέσιμο εδώ.
Στόχος του έργου EMPOWA είναι η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Το έργο επικεντρώνεται σε δράσεις που θα διευκολύνουν τη χρηματοδότηση περισσότερων γυναικών διευθυντριών ή ιδιοκτητριών καινοτόμων επιχειρήσεων από το SME Instrument. Οι επιμέρους στόχοι του έργου είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών επιχειρηματιών και η παροχή πληροφοριών και συμβουλών καθώς και η εκπαίδευση τους για την καλύτερη προετοιμασία για την υποβολή προτάσεων στο SME Instrument του Ορίζοντα 2020.
Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι συντονιστής-εταίρος του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas που υποστηρίζει ενεργά επιχειρήσεις στην ανάπτυξή τους, στην εύρεση χρηματοδότησης, στην είσοδο σε νέες αγορές μέσω δικτύωσης με διεθνείς συνεργάτες. Επίσης, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», για μια σειρά από επιμέρους θεματικές, υποστηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα μέσω υπηρεσιών που περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, Καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης.
Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι ο ελληνικός κόμβος του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων, το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους με βάση τη γνώση και την καινοτομία. Το Enterprise Europe Network-Hellas βοηθάει τις φιλόδοξες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν εντός ΕΕ και πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς το Enterprise Europe Network διαθέτει 3.000 ειδικούς από 600 οργανισμούς σε περισσότερες από 60 χώρες.