Η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με την Endeavor Greece για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα δυναμικών και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από το πρόγραμμα NBG Business Seeds και με αρχικό προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε συνεργασία με την Endeavor Greece, η οποία μέσα από το διεθνές δίκτυο μεντόρων και συνεργατών που διαθέτει, καθοδηγεί καινοτόμες επιχειρήσεις στην εξωστρεφή ανάπτυξή τους.

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα έχει θεσμοθετήσει τα τελευταία χρόνια τον διαγωνισμό i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία, προβάλλοντας επιτυχώς ιδέες, επιχειρηματικά σχέδια και start-ups, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενθάρρυνση και ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Σε συμφωνία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προωθεί την περαιτέρω υποστήριξη των προτάσεων που ξεχωρίζουν στον διαγωνισμό, μέσα από την ένταξή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υποστήριξης και εντατικής εκπαίδευσης σε θέματα λογιστικής, μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός Endeavor, ο οποίος στηρίζει την επιχειρηματικότητα παγκοσμίως με γραφεία σε 20 χώρες, κυρίως στη Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία, επέλεξε την Ελλάδα για πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό το 2012, ενώ επεκτείνει την παρουσία της και σε Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, με αφορμή τη συνεργασία της Εθνικής με την Endeavor, δήλωσε ότι η Εθνική διαχρονικά αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και ανέκαθεν ήταν στην αιχμή καινοτόμων αλλαγών για την ανάπτυξη της χώρας. Ο κ. Α. Τουρκολιάς επισήμανε ότι η καινοτομία που στηρίζουν οι πρωτοβουλίες τις Εθνικής Τράπεζας δεν αφορά μόνο τεχνολογικές εταιρείες, αλλά και την καινοτομία σε παραδοσιακούς κλάδους (γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση, υπηρεσίες) με έμφαση στην τυποποίηση, την πιστοποίηση, την καινοτομία στην παραγωγή και, μετά, τη διάθεση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece, Mareva Grabowski, τόνισε πως στόχος της συνεργασίας είναι η στήριξη σε επιχειρηματίες με δυνατότητες και προοπτική που ηγούνται καινοτόμων εταιρειών με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης σε διάφορους τομείς και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλους νέους επιχειρηματίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece κ. Χάρης Μακρυνιώτης, πρόσθεσε ότι η Εθνική Τράπεζα, πέραν της χρηματοδότησης, θα συνεισφέρει με υπηρεσίες καθοδήγησης σε στρατηγικά ζητήματα, προκειμένου οι υγιείς, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις του δικτύου της Endeavor να επιτύχουν τον στόχο τους και να προσφέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική αγορά, αποτελώντας αξιόλογες επενδυτικές επιλογές.