Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), σε συνεργασία με το co-working space Orange Grove, διοργανώνει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 εκδήλωση για την Οικονομία Διαμοιρασμού (“Sharing Economy”) για να αναλύσει τις προκλήσεις βιωσιμότητας ενός Εγχειρήματος Οικονομίας Διαμοιρασμού (Sharing Economy Venture) και να συζητηθούν πιθανές λύσεις.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Orange Grove (16.45-20.00, Bασ. Κωνσταντίνου 5, Αθήνα).
Η εκδήλωση "Sharing Economy (Οικονομία Διαμοιρασμού): Πώς επιτυγχάνω τη διάρκεια του εγχειρήματος; Towards a sustainable Sharing Economy Venture" απευθύνεται σε επιχειρήσεις και εγχειρήματα από όλο το φάσμα του Sharing Economy, καθώς και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο αυτό.
Καλεσμένοι για μία χρήσιμη συζήτηση-συνέντευξη θα είναι εκπρόσωπος της Δικηγορικής Εταιρείας Τζουγανάτος και Συνεργάτες και οι ιδρυτές των εταιριών: Poulise-to, Ridemind, και του συνεργατικού χώρου Coho, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Οικονομία Διαμοιρασμού.
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν τα εξής κρίσιμα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ένα Εγχείρημα Οικονομίας Διαμοιρασμού (Sharing Economy Venture), ώστε να επιτύχει τη βιωσιμότητα και τη διάρκεια:
- Δημιουργία και προώθηση του marketplace
- Πώς να βρείτε τους πρώτους πελάτες σας
- Φορολογία και νομικά ζητήματα στην Ελλάδα
- Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση του να βρεθεί ένας καλός developer
Το πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου BeShared: Embracing Innovation and Interconnection in the Sharing Economy, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME, και το οποίο υλοποιεί το ΕΚΤ ως εταίρος του Enterprise Europe Network.
Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ αποτελεί εταίρο του Enterprise Europe Network που υποστηρίζει ενεργά επιχειρήσεις στην ανάπτυξή τους, στην εύρεση χρηματοδότησης, στην είσοδο σε νέες αγορές μέσω δικτύωσης με διεθνείς συνεργάτες. Επίσης, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020", για μια σειρά από επιμέρους προγράμματα, υποστηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020". Καλύπτει όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, Καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης.
Επίσης, το ΕΚΤ, διαθέτοντας προηγμένες τεχνολογικές υποδομές και μακρόχρονη πείρα σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, Μεταφορά Τεχνολογίας και Υπηρεσίες Καινοτομίας, είναι συντονιστής του Enterprise Europe Network Hellas, του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου δικτύου που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία. Το Enterprise Europe Network-Hellas βοηθάει τις φιλόδοξες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν εντός ΕΕ και πέρα των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς το Enterprise Europe Network διαθέτει 3.000 ειδικούς από 600 οργανισμούς σε περισσότερες από 60 χώρες.