Σεμινάριο για τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές

Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα το ζήτημα των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές και την εφαρμογή μιας νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιεί η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Παρασκευή 27 Ιουνίου στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Hilton, 9:00-13:30). Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές στην Ευρώπη.

Στόχος του ενημερωτικού σεμιναρίου είναι να προσφέρει στις επιχειρήσεις και τα ενδιαφερόμενα μέρη μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις πληρωμών και να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή και τα πλεονεκτήματα της νέας οδηγίας.

Η νέα οδηγία αποτελεί μια σημαντική νομική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), καθώς και για τους δημόσιους οργανισμούς στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την ΕΕ. Θεσπίζει αυστηρά χρονοδιαγράμματα και σοβαρές κυρώσεις για πληρωμές, τόσο μεταξύ των επιχειρήσεων, όσο και μεταξύ επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης, και στη συνέχεια θα λάβουν επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα ελληνικά.

Η εκστρατεία για την καθυστέρηση πληρωμών χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της ανάπτυξης και για τη στήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.