Διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις στον τομέα της Υγείας διοργανώνονται από το Enterprise Europe Network και το ZENIT GmbH στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης MEDICA 2024, στις 11-13 Νοεμβρίου 2024 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας με φυσική παρουσία, και στις 11 - 14 Νοεμβρίου 2024 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), εταίρος στην Κοινοπραξία του Enterprise Europe Network Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων, ερευνητικών οργανισμών και πανεπιστημίων στην εκδήλωση δικτύωσης.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς που επιδιώκουν ερευνητικές, τεχνολογικές και επιχειρηματικές συνεργασίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία αλλά και για χρηματοδότηση, να ενημερωθούν για καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα που είναι σε στάδιο αξιοποίησης.
Με περισσότερους από 5.300 εκθέτες από σχεδόν 70 χώρες και 83.000 επισκέπτες, η Διεθνής Έκθεση MEDICA, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιείται η εκδήλωση δικτύωσης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης καινοτόμων φορέων της αγοράς ιατρικών τεχνολογιών.
Κάθε έτος, στην εν λόγω διοργάνωση παρουσιάζεται μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών από τους τομείς της ιατρικής απεικόνισης, της τεχνολογίας εργαστηρίων, της διάγνωσης, της πληροφορικής υγείας, της κινητής υγείας, καθώς και της φυσικοθεραπείας/ορθοπεδικής τεχνολογίας και των ιατρικών αναλωσίμων. Το εκτενές πρόγραμμα με fora, συνέδρια και ειδικές παρουσιάσεις προσφέρει ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ειδικούς και πολιτικούς, ενώ περιλαμβάνει και παρουσιάσεις νέων προϊόντων και τελετές απονομής βραβείων.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής εδώ και να υποβάλουν προφίλ μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2024. Κατά την εγγραφή, στο πεδίο γραφείο υποστήριξης - Support Office, μπορούν να επιλέξουν ΕΚΤ, προκειμένου να υποστηριχθούν από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δρ Σοφία Ξεσφίγγη, Εθνικό Σημείο Επαφής για την Υγεία και την Αποστολή για τον Καρκίνο στον Ορίζοντα Ευρώπη στο ΕΚΤ, sxesfingi@ekt.gr, και τη Ναταλία Αμασιάδη, σύμβουλο Καινοτομίας Enterprise Europe Network Hellas στο ΕΚΤ, namasiadi@ekt.gr.
Το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη & στο επιχειρηματικό οικοσύστημα
Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, και συγκεκριμένα στον Πυλώνα 1 του προγράμματος για τη θεματική ενότητα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και στον Πυλώνα 2 για τις θεματικές ομάδες 1 «Υγεία» και 4 «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα», καθώς και για την Αποστολή για τον Καρκίνο. Υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς σε όλη τη διαδρομή: από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.
Επιπλέον, είναι βασικό μέλος του δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής (ΗΝΝ3.0, Ideal-ist, NCP4Industry και MSCA-NET) και έχει τον συντονιστικό ρόλο στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ECHoS για τη δημιουργία εθνικών κόμβων για την αποστολή για τον καρκίνο και COHES.io για τη στρατηγική διασύνδεση περιφερειών υγείας μέσω της ανοικτής καινοτομίας).
Επίσης, το ΕΚΤ είναι συντονιστής του κόμβου του EIT Health στην Ελλάδα και έχει συντονιστικό ρόλο στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas, κόμβο του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων Enterprise Europe Network. Ως μέλος του Smart Attica, ενός εκ των ελληνικών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας, το ΕΚΤ παρέχει υπηρεσίες οι οποίες βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Μεγάλα Δεδομένα, τις εφαρμογές Υπολογιστών Υψηλών Επιδόσεων, την τεχνολογία 5G και την Κυβερνοασφάλεια. Επιπλέον, στελέχη του ΕΚΤ συμμετέχουν ενεργά στο DIH Expert Group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τέλος, το ΕΚΤ συμμετέχει ως εταίρος στο Πρόγραμμα DEP4all.