Νέος Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας o Κώστας Κοκκινοπλίτης

18.04.2011

Ο Κώστας Κοκκινοπλίτης ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Ο Κ. Κοκκινοπλίτης είναι μηχανολόγος μηχανικός, με εξειδίκευση στον τομέα των Υλικών (Master of Science in Engineering, Material Sciences) και διοικητική εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Κώστας Κοκκινοπλίτης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ (Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων) και έχει διατελέσει διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης στην πολυεθνική εταιρεία BiC-ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε. Ως διευθυντής στην Ειδική Υπηρεσία Προγραμμάτων Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg ήταν υπεύθυνος για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή 13 προγραμμάτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Στις αρμοδιότητες του συμπεριλαμβάνονταν η σύναψη συμφωνιών και η παρακολούθηση συνεργασιών σε διαπεριφερειακό και διακρατικό επίπεδο, καθώς και η αξιολόγηση, ένταξη και παρακολούθηση εκατοντάδων έργων στην Ελλάδα (μεγάλα έργα υποδομών, ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα, ιδιωτικές επενδύσεις).

Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα' (ΕΣΠΑ), με την αρμοδιότητα της διαχείρισης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων προϋπολογισμού 2,6 δισ. στους τομείς Έρευνας & Τεχνολογίας, Μεταποίησης, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Εμπορίου - Καταναλωτή.

Μάθετε Περισσότερα