Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων για το πρόγραμμα 'Η Ευρώπη σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο'

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων και ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα 'Η Ευρώπη σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο: Πολυδεκτικές, Καινοτόμες και Στοχαστικές Κοινωνίες' διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas και Εθνικό Σημείο Επαφής για το παραπάνω πρόγραμμα, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση στην προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών και θα δώσει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία, στις ανοιχτές προκηρύξεις του προγράμματος και παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά τεχνολογίας (προϊόντα & τεχνογνωσία) και τις επιχειρηματικές προτάσεις συνεργασίας.

Τα θεματικά πεδία που καλύπτονται στις επιχειρηματικές συναντήσεις 'Europe in a changing world-inclusive, innovative and reflective societies' ('Η Ευρώπη σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο: Πολυδεκτικές, Καινοτόμες και Στοχαστικές Κοινωνίες') είναι Κοινωνική Καινοτομία, Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, Δημιουργικότητα και Πολιτισμός και Διεθνή Συνεργασία.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επιχειρηματικές συναντήσεις, καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής και να υποβάλουν το προφίλ τους έως τις 17 Φεβρουαρίου. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση των συναντήσεων. Οι αιτήσεις για τη διοργάνωση συναντήσεων θα υποβάλλονται από 4 έως 17 Φεβρουαρίου. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση.

Η συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα και το Forum δικτύωσης είναι δωρεάν. Ωστόσο, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής ενδέχεται να χρηματοδοτηθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Μαρία Σαμαρά και Henry Scott, τηλ.: 210 7273904, e-mail: society-een@ekt.gr). Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα 'Η Ευρώπη σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο: Πολυδεκτικές, Καινοτόμες και Στοχαστικές Κοινωνίες' το οποίο εντάσσεται στον Ορίζοντα 2020 (το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο για την έρευνα και καινοτομία στην ΕΕ την περίοδο 2014-2020). Το EKT υποστηρίζει με σειρά υπηρεσιών την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στον Ορίζοντα 2020.