Ενημερωτική εκδήλωση για το crowd-funding ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνει την εκδήλωση 'Crowd-funding: Παρούσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές' με θέμα το crowd-funding ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων και καινοτόμων έργων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του crowd-funding στην Ελλάδα, οι σχετικές ευρωπαϊκές πολιτικές, καλές πρακτικές, καθώς και πλατφόρμες που λειτουργούν ήδη στη χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το crowdfunding αφορά συνήθως περιπτώσεις μικρο-χρηματοδότησης από 5.000-50.000 ευρώ και καλύπτει επιχειρηματικές ιδέες και έργα σε τομείς, όπως ο αθλητισμός, οι τέχνες, η ιατρική, η εκπαίδευση και ο εθελοντισμός. Η μορφή του crowdfunding μπορεί να προσφέρει μετοχές σε μικροεπενδυτές, σε Venture Capitals, χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού, ενώ υπάρχουν διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιας μορφής crowdfunding.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live/.