Hub Science: Παράσταση Stand-up Science!

Με την παράσταση 'Stand-up Science' της ομάδας Science Reactors ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος του Hub Science. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Μαίου, στις 21.00 στον πολυχώρο 'The Hub Events' (Αλκμήνης 6, Κ. Πετράλωνα) στο πλαίσιο της σειράς των επιστημονικών διοργανώσεων 'Hub Science', με ελεύθερη είσοδο.

Η ομάδα επιστημόνων Science Reactors με εμπειρία στην επικοινωνία της επιστήμης 'δοκιμάζει' έναν νέο τρόπο διάχυσης της γνώσης και της επιστήμης προς το ευρύ κοινό, τη Stand-up Science, έχοντας ως πρότυπο την Stand-up Comedy.

Μέσα σε πέντε λεπτά θα παρουσιάσουν με τρόπο ελκυστικό, χιουμοριστικό και κατανοητό ένα επιστημονικό θέμα, επιλογής τους, αναδεικνύοντας και τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες.

Στόχος της παράστασης είναι να βγει η γνώση από την τάξη και το εργαστήριο και με τρόπο διασκεδαστικό και γοητευτικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού για την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στην παράσταση συμμετέχουν ευγενικά και τρεις από τους πιο γνωστούς Stand-up Comedians: Βύρων Θεοδωρόπουλος, Αριστοτέλης Ρήγας, Λάμπρος Φισφής.

Το 'Τhe Hub Events' και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Stand-up Science

Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη σοβαροφάνεια της επιστήμης;

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ;

Ποιος θα περίμενε ότι η επιστήμη είναι τόσο ξεκαρδιστική;

Μια ομάδα νέων επιστημόνων δοκιμάζει έναν διαφορετικό τρόπο διάχυσης της γνώσης και της επιστήμης προς το ευρύ κοινό: το stand-up science κατά το πρότυπο του stand-up comedy. Κάθε επιστήμονας καλείται μέσα σε πέντε λεπτά να παρουσιάσει με χιουμοριστικό τρόπο ένα θέμα της επιστημονικής επικαιρότητας.

Η διάδοση και η επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ψυχαγωγικό χαρακτήρα: διαγωνισμός Famelab, Athens Science Festival, Βραδιά του Ερευνητή, επιστημονικό θέατρο κ.ά. Στην εποχή της επιστημονικής εξωστρέφειας, οι νέοι επιστήμονες και ερευνητές μοιράζονται πλέον πιο πρόθυμα τον ενθουσιασμό τους με τους μη 'μυημένους'.

Το βίντεο του 'Stand-up Science' από την επιστημονική ομάδα του 'FameLab', που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 στην εκδήλωση 'Λίγο πριν τη Βραδιά Ερευνητή: Σύντομες παρουσιάσεις από Ερευνητές του ΕΙΕ και συνεργάτες' είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/stand-up-science-apo-tin-epistimoniki-omada-tou-famelab-2/.