Έως 500.000 ευρώ σε νέες επιχειρήσεις από το Βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας

Συμβουλευτικές υπηρεσίες και χρηματοδότηση έως 500.000 ευρώ για την υποστήριξη μια νέας επιχείρησης προσφέρει το Βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Όμιλος Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Ηellenic Initiative), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος του Βραβείου είναι να δώσει την ευκαιρία σε έμπειρους και ανερχόμενους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, παρέχοντας χρηματοδότηση, διοικητική και τεχνική υποστήριξη, αλλά και ανάθεση ενός μέντορα.

Ο διαγωνισμός αναζητά βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καινοτομία, την κοινωνική ευθύνη, την οικονομική πειθαρχία, την υπευθυνότητα, αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η επιτροπή του διαγωνισμού θα παρέχει έως και πέντε βραβεία σε νέες ιδέες οι οποίες θα επιδείξουν τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής επιχειρηματικότητας.Όπως αναφέρεται παραπάνω, το Βραβείο καλύπτει χρηματοδότηση έως 500.000 ευρώ (από 100.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ ανά επιχειρηματική ιδέα, ανάλογα με τον αριθμό των νικητών), εξειδικευμένο μέντορα, λογιστική υποστήριξη, νομικές συμβουλές, υπηρεσίες επικοινωνίας και marketing, αλλά και συμβουλές μηχανογράφησης. Ο Όμιλος Libra και η Ελληνική Πρωτοβουλία θα διαθέσουν περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ για αυτό το βραβείο τα επόμενα χρόνια.

Το Βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας δίνει την ευκαιρία υλοποίησης επιχειρηματικών ιδεών σε φυσικά πρόσωπα ή μη εισηγμένες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, προς όφελός της κυρίως από δημιουργία κύκλου εργασιών και συνεπώς θέσεων εργασίας. Γι' αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι νικήτριες επιχειρήσεις θα συσταθούν και θα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με την πλειονότητα των απασχολούμενων στη επιχείρηση (αν όχι απαραίτητα όλων) να προέρχονται από την Ελλάδα. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο του βραβείου (http://www.hellenicaward.com) έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013. Οι τελικοί υποψήφιοι θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο και οι νικητές τον Απρίλιο του 2013.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) είναι ένα παγκόσμιο, μη-κερδοσκοπικό, μη-κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά της είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία. Ο Ομιλος Libra είναι μια διεθνής οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοϊα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.