6ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στην Αθήνα

Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών διοργανώνει, για έκτη συνεχή χρονιά, το Caid-Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου, στην Αθήνα (Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα). Ντοκιμαντέρ για το διάστημα, την ιατρική, τη φύση, το περιβάλλον, την αστρονομία, τη φυσική, την κοσμολογία και τη βιολογία θα απαντήσουν, αλλά και θα δημιουργήσουν ερωτήματα, πάνω στις τελευταίες επιστημονικές έρευνες και εξελίξεις. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης αφιέρωμα στον Ισπανικό Επιστημονικό Κινηματογράφο.

Στο Φεστιβάλ (ISFFA) θα παρουσιαστούν ταινίες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τον Καναδά, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, το Βέλγιο και το Ισραήλ. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 19:00-23:00, και από Παρασκευή έως Κυριακή στις 18:00-23:30.

Κάθε ημέρα θα προβάλλονται ταινίες σε διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς, ως εξής:
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Φύση
Τρίτη 22 Νοεμβρίου: Φυσικές καταστροφές
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Μυστήρια
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: Τεχνολογία
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου: Ιατρική-Βιολογία
Σάββατο 26 Νοεμβρίου: Νευρολογία-Νευροεπιστήμες
Κυριακή 27 Νοεμβρίου: Διάστημα-Αστρονομία

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Caid (Αστυδάμαντος 21, Αθήνα, Τηλ.: 210 8945945, E-mail: caidbase@otenet.gr).