Με νέους στόχους και άμεσες ενέργειες η Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Τους στόχους και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση παρουσίασε στην πρώτη δημόσια ομιλία του ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Παντελής Τζωρτζάκης, στις ετήσιες συναντήσεις Telecom Strategies και Digital Heath Care που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιουλίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ο κ. Π. Τζωρτζάκης υπογράμμισε ότι οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών αποτελούν εργαλείο και καταλύτη για τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Ελλάδας για την Ευρώπη 2020 η οποία θα πρέπει να συγκλίνει με τον μέσο όρο της ΕΕ στην υλοποίηση του Ψηφιακού Θεματολογίου. Επίσης, επισήμανε την υστέρηση της χώρας στη διαθέσιμοτητα υπηρεσιών Ηλ. Διακυβέρνησης, γεγονός που καθιστά επιτακτική την άμεση ανάπτυξη των 20 βασικών υπηρεσιών Ηλ. Διακυβέρνησης και τη δημιουργία ενός Εθνικού Ψηφιακού Θεματολογίου.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, όπως ο κ. Σωκράτης Κάτσικας για τις Επικοινωνίες και ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος για την Ψηφιακή Σύγκληση, οι επικεφαλής Φορέων, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ ΑΕ, κ. Γιώργος Καλαμαράς, και ο Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, κ. Γιώργος Πάγκαλος, ενημέρωσαν τους Συνέδρους για την πορεία των τομέων ευθύνης τους και τις επόμενες δράσεις στα έργα που θα προκηρύξουν. Σημαντική ήταν η ομιλία του Προέδρου του ΟΑΕΕ κ. Γεράσιμου Βουδούρη για την αξιοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στον Οργανισμό. Παρουσιάστηκαν, επίσης, τα πρώτα αποτελέσματα του Forum Ψηφιακή Ελλάδα 2020 και ο Οδικός Χάρτης Εφαρμογής του Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Οι παρουσιάσεις και τα βίντεο των ομιλητών των συναντήσεων (οι οποίες διοργανώθηκαν από το Greek ICT Forum) διατίθενται στον δικτυακό τόπο www.ictplus.gr.