Διεθνές σεμινάριο για το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑ του 7ου ΠΠ στην Αθήνα

17.05.2011

Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑ του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στις 21 Ιουνίου, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Μικρό Αμφιθέατρο). Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Fit For Health και απευθύνεται σε ερευνητές και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προκήρυξη FP7-Health-2012, που αναμένεται τον Ιούλιο. Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν πρακτικά θέματα για τη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων, τη συγκρότηση της κοινοπραξίας, οικονομικά/νομικά θέματα, κ.λπ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά, λόγω του αμφίδρομου πρακτικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες δεν θα ξεπεράσουν τους 60.

Το έργο 'Fit for Health: Promoting sustainable participation of high-technology, research-intensive SMEs operating in the Health Sector in FP7' υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και ερευνητικής έντασης, αλλά και ερευνητές σε όλα τα στάδια καινοτομίας στον τομέα της Υγείας, από τη σύλληψη της ιδέας έως την επιτυχημένη αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Στο έργο συμμετέχουν 27 εταίροι από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Το σεμινάριο διοργανώνεται εν όψει της 6ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του προγράμματος ΥΓΕΙΑ, η οποία θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο, με προϋπολογισμό 620 εκατ. ευρώ και καταληκτικές ημερομηνίες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2011. Το προκαταρκτικό Πρόγραμμα Εργασίας έχει ήδη δημοσιευθεί στην CORDIS (http://cordis.europa.eu/fp7/health/home_en.html). Επισημαίνεται ότι η διαδικασία υποβολής πρότασης σε όλες τις θεματικές περιοχές θα γίνει σε 2 στάδια, ενώ σε 15 από τις 28 θεματικές περιοχές απαιτείται η συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής έως τις 6 Ιουνίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, Τηλ.: 210727392, E-mail : cpascual@ekt.gr), ενώ υπάρχει η δυνατότητα online εγγραφής στη διεύθυνση: http://www.fitforhealth.eu/events/international-training-for-fp7-health-applicants-21st-june-2011-athens-greece/150.aspx.

Μάθετε Περισσότερα