Γραφείο Ενημέρωσης Νέων Επιχειρηματιών στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Νέοι επιχειρηματίες που διαθέτουν μία καινοτόμο ιδέα και επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση μπορούν πλέον να απευθύνονται στο «Γραφείο Ενημέρωσης Νέων Επιχειρηματιών», το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και παρέχει δωρεάν υποστήριξη για θέματα χρηματοδότησης, τεχνογνωσίας, δικτύωσης επιχειρήσεων, κ.λπ. Η υπηρεσία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού έργου 'MED TECHNOPOLIS', το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας 'Μεσογειακός Χώρος' (MED) και στοχεύει στην ενεργοποίηση ενός δικτύου Τεχνολογικής Διασύνδεσης τύπου 'Τεχνόπολις' στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα.

Το 'Γραφείο Ενημέρωσης Νέων Επιχειρηματιών' είναι ανοιχτό σε όλους τους νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και παρέχει πληροφόρηση και καθοδήγηση σχετικά τα πρώτα βήματα, τη λειτουργία της επιχείρησης και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, τις επαφές με χρηματοδοτικούς οργανισμούς, τη δικτύωση τους με επιχειρήσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, κ.λπ.

Η κατάρτιση των επιχειρηματιών βασίζεται σε έναν Ευρω-Μεσογειακό Κύκλο Μαθημάτων 408 ωρών που θα πραγματοποιηθεί στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών από εξειδικευμένο προσωπικό υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας της Γαλλίας. Ο κύκλος των μαθημάτων, που παρέχεται δωρεάν, θα καλύψει, μεταξύ άλλων, τα εξής: δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, μέθοδοι marketing και επικοινωνίας, αποτελεσματικές μέθοδοι πωλήσεων, κατανόηση βασικών χρηματοοικονομικών εννοιών, χάραξη στρατηγικής της επιχείρησης, διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, αποτελεσματικό management, κ.ά.

Στο τέλος των μαθημάτων, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον επαγγελματικό τίτλο 'Επιχειρηματίας της Μικρής Επιχείρησης' που χορηγείται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας της Γαλλίας και αντιστοιχεί σε 60 πιστωτικές μονάδες σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Ακαδημαϊκών Μονάδων ECTS. Θα εξασφαλίσουν επίσης συνεργασία με νέους επιχειρηματίες των υπόλοιπων περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο.

Όσοι ενδιαφέρονται για τον κύκλο μαθημάτων, μπορούν να επισκεφθούν το «Γραφείο Ενημέρωσης Νέων Επιχειρηματιών» για να ενημερωθούν και να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα συμμετοχής στην παρακολούθηση των μαθημάτων (από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-17:00, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, οδός Σταδίου, Πλατάνι, Ρίο, γραφείο Β2).

Πληροφορίες: Έργο MED Technopolis: www.medtechnopolis.eu, Επιστημονικός Υπεύθυνος MED Technopolis στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών: Δρ Χρυσόστομος Στύλιος (e-mail: stylios@psp.org.gr, τηλ.: 2610 911553), Υπεύθυνη λειτουργίας του γραφείου Ενημέρωσης Νέων Επιχειρηματιών: κα Ελένη Αρβανίτη (e-mail: arvaniti@psp.org.gr, τηλ.: 2610911660).