Νέα προκήρυξη για καινοτομικά ερευνητικά έργα ΕΕ-Ρωσίας στο πλαίσιο του ERA.Νet RUS

21.02.2011

Τη νέα προκήρυξη για Κοινά Καινοτομικά Έργα 'Innovation Projects' του δικτύου συνεργασίας ERA.Νet RUS ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Στην προκήρυξη συμμετέχουν η Ρωσία, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ελβετία, η Τουρκία και η Ελλάδα, και ο συνολικός προϋπολογισμος ξεπερνά τα 2,98 εκατ. ευρώ. Απευθύνεται σε επιστημονικούς, ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς, αλλά και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται συστηματικά στην έρευνα και την τεχνολογία. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 15η Απριλίου 2011.

Το δίκτυο συνεργασίας ERA.Net RUS υλοποιείται στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ (7ο ΠΠ) και στοχεύει στη βιώσιμη συνεργασία μεταξύ επιστημονικών φορέων από την ΕΕ και τη Ρωσία, μέσω του από κοινού σχεδιασμού και της υλοποίησης ερευνητικών έργων.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη καλύπτει Καινοτομικά Έργα, δηλαδή ερευνητικά έργα που θα οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες με σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό όφελος. Καλύπτονται ερευνητικοί τομείς καινοτόμων τεχνολογιών, με υψηλό δυναμικό αξιοποίησης, που αποτελούν προτεραιότητα τόσο για τη Ρωσία, όσο και για την ΕΕ.

Οι προτάσεις υποβάλλονται από ερευνητικές ομάδες τριών τουλάχιστον οργανισμών από τρεις διαφορετικές χώρες, στους οποίους περιλαμβάνονται τουλάχιστον μια μικρή καινοτόμα επιχείρηση από τη Ρωσία και μια δεύτερη από κράτος μέλος ή συνδεδεμένη χώρα της ΕΕ. Εφόσον δύο τουλάχιστον εταίροι προέρχονται από τις χώρες που συμμετέχουν στην προκήρυξη, επιπλέον συνεργάτες μπορούν να συμμετάσχουν με δικούς τους πόρους.

Η διάρκεια των έργων δεν ξεπερνά τους 24 μήνες, ενώ η χρηματοδότηση εξαρτάται από τις προτεινόμενες δράσεις και τη δικαιολόγηση των πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση των στόχων του έργου. Ο κάθε εταίρος λαμβάνει τη χρηματοδότησή τους από τον αρμόδιο εθνικό οργανισμό για την προκήρυξη (στην Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους όρους συμμετοχής, τα επιλέξιμα κόστη και τον τρόπο υποβολής της πρότασης είναι διαθέσιμες στους δικτυακούς τόπους της ΓΓΕΤ και του δικτύου ΕRA.Νet RUS. Πληροφορίες: ΓΓΕΤ, Διεύθυνση Διεθνούς Ε&T Συνεργασίας, Μαρία Γιαλούρη, τηλ.: 210 7458093, e-mail:m.gialouri@gsrt.gr.

Μάθετε Περισσότερα