Ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο παρέχει δωρεάν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας. Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες και να εξοικειωθεί με την ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση, μέσω του φορητού υπολογιστή (laptop), του PDA ή του κινητού τηλεφώνου του.
Το δημόσιο ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) του ΕΙΕ λειτουργεί όλη την ημέρα και καλύπτει το ισόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται η Βιβλιοθήκη Επιστήμης & Τεχνολογίας 'Κ.Θ. Δημαράς' και το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ, καθώς και τους εξωτερικούς χώρους.
Το δίκτυο λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου 'Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Αττικής από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών' με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο και την προώθηση της ζήτησης και χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών.
Παράλληλα, στο ΕΙΕ διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για την προβολή των ευρυζωνικών υπηρεσιών στο ευρύ κοινό αλλά και σε ειδικές ομάδες, όπως μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, επαγγελματίες και στελέχη βιβλιοθηκών. Πραγματοποιούνται ήδη ενημερωτικές επιδείξεις σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σεμινάρια σε στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παρουσιάσεις στις εγκαταστάσεις φορέων και οργανισμών που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και περισσότερες χρηστικές πληροφορίες για το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του ΕΙΕ, είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο www.broadbandcity.gr.
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Βασ. Κωνσταντίνου 48 (στάση μετρό 'Ευαγγελισμός').
Το έργο 'Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Αττικής από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών' υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ στο πλαίσιο της 'Ψηφιακής Ελλάδας' (www.psifiakiellada.gr) και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο (Μέτρο 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Κοινωνία της Πληροφορίας', Γ' ΚΠΣ 2000-2006).