Στο πλαίσιο του ICT Proposers day 2017 που διοργανώνεται στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020, ως εταίρος του Ideal‐ist και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διοργανώσει το Session για τον μηχανισμό των Cascading Grants στον Ορίζοντα 2020, το τρέχον χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου (14:00-15:30, Societal Challenges Room).
Τo Cascade Funding, δηλαδή η οικονομική υποστήριξη που παρέχεται σε τρίτα μέρη (Financial Support to Third Parties), είναι ένα μηχανισμός που επιτρέπει σε μια κοινοπραξία που έχει λάβει χρηματοδότηση από συγκεκριμένες προκηρύξεις και θεματικές περιοχές του Ορίζοντα 2020 να διαθέσει μέρος του προϋπολογισμού της και να δημοσιεύσει τις δικές της ανοικτές προκηρύξεις (Open Calls), στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SMEs), προκειμένου να ενισχυθεί ο αντίκτυπος των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν έμμεση συμμετοχή στον Ορίζοντα και θα μπορούν έμμεσα να αξιοποιούν τα οφέλη που παρέχει το πρόγραμμα, όπως, για παράδειγμα, χρηματοδότηση 50.000 € για experiments, vouchers για coaching και πολλές άλλες ευκαιρίες.
Το Session για τα Cascading Grants Projects θα περιλαμβάνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες, απόψεις και συμβουλές τους για τις συγκεκριμένες ευκαιρίες, τόσο οι συντονιστές έργων που δίνουν οικονομική στήριξη σε τρίτα μέρη όσο και συμμετέχοντες σε παρόμοιες ανοικτές προκηρύξεις. Οι διαχειριστές των έργων θα έχουν τη δυνατότητα να τα προωθήσουν μέσω posters ή rollups που θα τοποθετήσουν στην αίθουσα της εκδήλωσης. Το κοινό θα μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους, προκειμένου να ενημερωθεί για όλους τους πιθανούς τρόπους συμμετοχής σε αντίστοιχες ανοικτές προκηρύξεις. Στο panel θα συμμετέχουν και οι Έλληνες συντονιστές των μεγάλων έργων (που ενσωματώνουν μηχανισμούς Cascading Grants) HORSE (Robotics) και SymbIoTe (IoT) και άλλοι, δίνοντας hits & tips για την πετυχημένη υποβολή στις δικές τους, αλλά και άλλες προκηρύξεις τέτοιου τύπου.
Ενδεικτικά, κάποια από τα θεματικά πεδία και τα έργα, τα οποία θα ζητάνε υποβολή προτάσεων που θα αξιοποιούν τον μηχανισμό του cascade funding, μπορεί να είναι αυτά των θεματικών ενοτήτων του I4MS, όλα τα topics που θα αφορούν τα Digital Innovation Hubs και Platforms κ.α.
Τα διαθέσιμα έργα, στις ανοικτές προκηρύξεις των οποίων μπορεί μια σχετική SME να υποβάλλει πρόταση μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/other/competitive.html
Επιπλέον, στο πλαίσιο του ICT Proposers Day 2017 το ΕΚΤ συνδιοργανώνει την σημαντική εκδήλωση δικτύωσης "Face2Face Brokerage Event" στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ, ICT) στις 9-10 Νοεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Enterprise Europe Network και το Ideal‐ist, το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για τον τομέα ICT στον Ορίζοντα 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Γεώργιος Μέγας, τηλ.: 2107273921, email: megas@ekt.gr)
Το ICT Proposers’ Day 2017, η μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης στον κλάδο του ICT, αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 5.000 οργανισμούς: ακαδημαϊκούς, επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, βιομηχανίες, policy makers και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποια από τις αναμενόμενες προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020 με επίκεντρο τις ΤΠΕ. Ειδικά στη φετινή εκδήλωση δικτύωσης, αναμένεται η μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή από ποτέ, με ήδη 84 εγγεγραμμένους και ακόμα περισσότερους που θα παρευρεθούν στα Sessions, χάρη στην αδιάκοπη υποστήριξη του ΕΚΤ.
Στο πλαίσιο του ICT Proposers’ Day 2017 θα λάβει χώρα η επίσημη παρουσίαση του νέου προγράμματος εργασίας της περιόδου 2018-2020 για τον Ορίζοντα 2020, ενώ επιπλέον θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, workshops δικτύωσης ( όπως το παραπάνω για τα Cascading Grants) εκθέσεις παρουσίασης έργων, στοχευμένες face‐2‐face συναντήσεις (συνδιοργάνωση με το Enterprise Europe Network) με εκπροσώπους οργανισμών που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις.
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, και για μια σειρά από επιμέρους προγράμματα του, όπως το ICT, υποστηρίζοντας την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της.
Παράλληλα, το ΕΚΤ συμμετέχει στο έργο Ideal-ist, αποτελώντας τον ελληνικό κόμβο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού δικτύου. Το έργο "Ideal-ist", στοχεύει, με τη λειτουργία του αντίστοιχου δικτύου, στην μείωση των εμποδίων που συναντούν οι οργανισμοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Information and Communication Technologies (ICT). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της υποστήριξης διακρατικών αναζητήσεων συνεργασιών και μεσολαβήσεων, και βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ της Επιτροπής και των δυνητικών συμμετεχόντων.
Επιπλέον, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του μεγαλύτερου δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινότητας, ενέταξε, στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχει, ένα πλέγμα δυναμικών υπηρεσιών συστηματικής ενημέρωσης και υποστήριξης επιλεγμένων επιχειρήσεων, οι οποίες εμφανίζουν κατάλληλη δυναμική και στοχεύουν αποκλειστικά σε διεθνείς αγορές μέσα από καινοτομικές τεχνολογίες.
Μάθετε Περισσότερα
- Ενημερωτικό Session "Cascading Grants in Horizon 2020"
- Εκδήλωση "Face 2 face brokerage event"
- ICT Research & Innovation
- EKT - Eθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020
- Enterprise Europe Network - Hellas
- ICT 2014-2016, Η ελληνική συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Information & Communication Technologies”, Ορίζοντας 2020