STARTUP3 Pitch Stop #2 – Αναζητώντας τους νικητές του Top-5

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και ανακαλύψτε δυνατότητες επωφελών συνεργασιών με κορυφαίες πρωτοπόρες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), μέλος της Κοινοπραξίας του έργου STARTUP3, υποστηρίζει τη διοργάνωση του 2ου Pitch Stop στις 23 και 24 Μαρτίου 2021, όπου θα γίνει η επιλογή των 5 καλύτερων επιχειρήσεων deep tech. Υποψήφιες είναι 10 κορυφαίες καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές που προκρίθηκαν και συνεχίζουν με την υποστήριξη του ΕΚΤ.

Την πρώτη ημέρα (23 Μαρτίου), οι νεοφυείς επιχειρήσεις του STARTUP3 από τους τομείς των Τεχνολογιών Υγείας, Κυβερνοασφάλειας και Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους, ενώ η δεύτερη ημέρα (24 Μαρτίου) είναι αφιερωμένη στους τομείς των Τεχνολογιών Αγροδιατροφής και των Έξυπνων Υποδομών.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση του προγράμματος επιτάχυνσης, κάθε νεοφυής επιχείρηση είχε διαφορετικούς στόχους και προσδοκίες, και για τον λόγο αυτό οι βασικοί δείκτες επίδοσης (Key Performance Indicators - KPIs) προσδιορίστηκαν με βάση τη λύση που προσφέρουν, τις ανάγκες τους και τοn σχεδιασμό που είχαν στην έναρξη του προγράμματος. Όλες οι ομάδες έλαβαν καθοδήγηση σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα από εξειδικευμένους μέντορες. Επιπρόσθετα, μια σειρά από συναντήσεις με εξειδικευμένους συμβούλους προσέφερε στις ομάδες συγκεκριμένη τεχνογνωσία, όπως το “Startup Benchmark and Competition Radar”, η στρατηγική ανάπτυξης MVP, η στρατηγική άντλησης χρηματοδότησης και ψηφιακού μάρκετινγκ. Πλέον έφτασε η στιγμή για την επιλογή των καλύτερων 5 νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις ή/και επενδυτές!

Οι ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας καταδεικνύουν τις καλύτερες ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση με τίτλο “State of European Tech”, ο τομέας της τεχνολογίας της Ευρώπης αναπτύσσεται πέντε φορές ταχύτερα από την υπόλοιπη ευρωπαϊκή οικονομία, όσον αφορά την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία, ένα μέγεθος που έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη εκτιμάται ότι έχουν αξία ύψους €700 δισ. Πολλές από αυτές αναπτύχθηκαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα και έλαβαν υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα από κρατική χρηματοδότηση. Εντούτοις, η δυναμική τους πρέπει ακόμα να κατανοηθεί. Τα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα έχουν παγκόσμια εμβέλεια. Ωστόσο, το χάσμα μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας ή των ΗΠΑ στην εμπορική αξιοποίηση τεχνολογικών εφαρμογών μπορεί να περιοριστεί με την καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών που προέρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα και των γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας, και την προσφορά στις επιχειρήσεις που διεκδίκησαν τη θέση τους στην αγορά, απλούστερες και ταχύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Δηλώστε συμμετοχή στο Pitch Stop Event του STARTUP3, ώστε να ανακαλύψετε δυνατότητες επωφελών συνεργασιών με τις κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη!

Εφόσον επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Θανάση Χαρέμη, σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ (acharemis@ekt.gr) ή να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ ενώ για να δείτε το προφίλ του Top-10 εταιριών και μια σύνοψη των ευκαιριών για συνεργασία μαζί τους πατήστε εδώ.

Το STARTUP3 ξεκίνησε επισήμως τον Φεβρουάριο του 2020 με τον ομώνυμο διαγωνισμό. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Startup Europe For Growth & Innovation Radar. Το έργο δημιουργεί γέφυρες μεταξύ νέων δυναμικών startups και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός ΕΕ. Προσφέρει τεχνολογική και επιχειρηματική υποστήριξη σε νέες ιδέες που θέλουν να βρουν τον δρόμο τους προς την αγορά, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις δικτυώνονται και επωφελούνται από την αλληλεπίδρασή τους με το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) συμμετέχει ενεργά στην κοινοπραξία του έργου και υποστηρίζει ελληνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις σε διαφορετικά πεδία, από την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μέχρι τη γεωεπισκόπηση και τη βιοτεχνολογία.

www.ekt.gr, with information from ΕΚΤ, Startup3