Ημερίδα ΣΕΒ 'Παραγωγική Ανασυγκρότηση με Καινοτομία - Μία σύγχρονη βιομηχανική πολιτική για την Ελλάδα'

Hμερίδα με θέμα 'Παραγωγική Ανασυγκρότηση με Καινοτομία - Μία σύγχρονη βιομηχανική πολιτική για την Ελλάδα' διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 13:00 στο ξενοδοχείο Hilton Athens. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, οι θέσεις του ΣΕΒ για τη νέα εγχώρια βιομηχανική πολιτική και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τα αποτελέσματα Έρευνας για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών επιχειρήσεων και τις τεχνολογικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Στόχος της ημερίδας είναι η προβολή των πυρήνων επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η ανάδειξη της καινοτομίας σε βασικό μοχλό ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και η συμφωνία για τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να προσαρμοστούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην επαναφορά και την προώθηση της βιομηχανικής πολιτικής στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων θεμάτων, σημαντικό εργαλείο θα αποτελέσει η παρουσίαση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για τη συστηματική παρακολούθηση των επιδόσεων και των προοπτικών των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις 2000 μεγάλες επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ. Ενδεικτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας μαρτυρούν ότι, παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση, στη χώρα δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις που επιβιώνουν, προσαρμόζονται, καινοτομούν και δημιουργούν πυρήνες βιομηχανικής δραστηριότητας με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, σε συνδυασμό με σύγχρονες ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα πραγματοποιηθούν και παράλληλα εργαστήρια σχετικά με τις επιχειρηματικές προοπτικές και τις τεχνολογικές προτεραιότητες σε επτά σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η βιομηχανία παραγωγής ενέργειας, η περιβαλλοντική βιομηχανία, τα δομικά υλικά και οι μεταλλικές κατασκευές, η παραγωγική αλυσίδα τροφίμων, ο τομέας ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας), ο τομέας της υγείας και το έτοιμο ένδυμα και η «δημιουργική βιομηχανία». Τα παράλληλα εργαστήρια θα διεξαχθούν από εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής ελληνιής κοινότητας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής στην εκδήλωση και στα παράλληλα εργαστήρια.