Η συνεργασία των ελληνικών πολιτιστικών φορέων που παράγουν ψηφιακό περιεχόμενο είναι αναγκαία, τόσο για τους ίδιους τους οργανισμούς που ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και εμπειρία, όσο και για τους χρήστες που έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες συλλογές και συνδυάζουν πολιτιστικά τεκμήρια. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ομιλητές της ημερίδας 'Τεκμηρίωση και επιμέλεια πολιτισμικών πληροφοριών: από τη θεωρία στην πράξη' που διοργάνωσε το Μουσείο Μπενάκη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Στην ημερίδα συμμετείχε και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης που παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του για υποδομές ανοικτής πρόσβασης (www.openaccess.gr), αποθετήρια και επιστημονικά ηλεκτρονικά περιοδικά, καθώς και την εμπειρία του από την εικονική αναπαράσταση της ζωφόρου του Παρθενώνα και την ψηφιοποίηση Πρωτογενών Τεκμηρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού των Ινστιτούτων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (έργο ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ). Επίσης συμμετείχε το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών που παρουσίασε τα αποτελέσματα έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Κοινωνία της Πληροφορίας', όπως 'Αρχαιολογία της Πόλης των Αθηνων, Βυζαντινά Μνημεία της Αττικής, κ.ά.
Εκπρόσωποι πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, μουσείων και της Πολιτείας συζήτησαν θέματα ψηφιοποίησης, ψηφιακής επιμέλειας, τεκμηρίωσης και αξιοποίησης πολιτιστικών αγαθών, νέα συστήματα, κ.ά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Κοινωνία της Πληροφορίας', στο πλαίσιο του οποίου περίπου 200 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε έργα για ψηφιοποίηση πολιτιστικού περιεχομένου. Στο ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) 2007-2013 θα χρηματοδοτηθούν, μεταξύ άλλων, δράσεις για τη σύνδεση του ψηφιακού περιεχομένου με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την τεκμηρίωση και ανάδειξη του περιεχομένου και της χρησιμότητάς του για τον πολίτη, κ.λπ.
Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση για την παραγωγή ελληνικών προτύπων για το ψηφιακό περιεχόμενο, τις δυνατότητες συντονισμού, κ.ά. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας λειτούργησε έκθεση poster με έργα τεκμηρίωσης και διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών.