Innostars Connect: Το EIT Health αλλάζει το μέλλον της υγείας

Το Innostar Connect απευθύνεται σε επιστημονικές ομάδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικούς οργανισμούς, νοσοκομεία, μονάδες υγείας, νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το EIT Health ανακοίνωσε την έναρξη του νέου Προγράμματος InnoStars Connect, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις πρωτοπόρες φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης, τον Όμιλο Chiesi και την SYNLAB Ιταλίας. Στόχος είναι η αναζήτηση πρωτοποριακών λύσεων στην έγκαιρη διάγνωση, τη φροντίδα ασθενών, τη χορήγηση φαρμάκων και τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών.

Το Innostar Connect απευθύνεται σε επιστημονικές ομάδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικούς οργανισμούς, νοσοκομεία, μονάδες υγείας, νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, και έχουν όραμα να αλλάξουν το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι οργανισμοί ή οι ερευνητικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να απαντήσουν σε 2 μεγάλες προκλήσεις που έχουν τεθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες Chiesi και SYNLAB. Συγκεκριμένα:

  1. Η Chiesi Farmaceutici αναζητά καινοτόμες λύσεις στους τομείς του άσθματος, της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου, για σπάνιες νόσους και για προϊόντα και υπηρεσίες που υποστηρίζουν την εξειδικευμένη φροντίδα που παρέχεται από επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου (κατηγορίες AIR, RARE, CARE αντίστοιχα)
  2. Η Synlab αναζητά διαγνωστικούς βιοδείκτες και τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στις μεθοδολογίες δοκιμών.

Κάθε ομάδα που θα επιλεγεί, θα λάβει χρηματοδότηση έως 10.000 ευρώ, εξειδικευμένη καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μέρος στον Μεγάλο Τελικό για να παρουσιάσει σε experts του κλάδου την ιδέα/λύση/προϊόν/υπηρεσία της.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει. Νέα προθεσμία έως 7 Ιουλίου 2024. Μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα του EIT Health, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Μάριο Ροΐδη, EIT Health Hub coordinator (mroidis@ekt.gr) στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 266 εταίρους συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νοσοκομείων και ινστιτούτων. Ο ρόλος του είναι να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα που θα επιτρέπει τη μελλοντική ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας στους Ευρωπαίους πολίτες καλύτερη υγεία και μακροζωία.

Το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.eithealth.eu.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και συντονιστής του πρωτοποριακού προγράμματος SymbIASIS. Από το 2017 δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε προγράμματα, και να λάβουν χρηματοδότηση, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT

Μάθετε Περισσότερα