DevOps & Agile Awards 2024: Επιχειρήσεις που θέτουν νέα πρότυπα ενσωματώνοντας φιλοσοφία DevOps & ευέλικτη ανάπτυξη

Κατά την τελετή απονομής των πρώτων DevOps & Agile Awards, ο Διευθυντής του ΕΚΤ Δρ Κυριάκος Τολιάς απένειμε το Platinum βραβείο της κατηγορίας «Best Use of Technology/Methodology/Service» στον Όμιλο ΟΤΕ

Η δημιουργικότητα και η καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στα πρώτα DevOps & Agile Awards βρέθηκε στο επίκεντρο της τελετής απονομής των βραβείων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιούνιου 2024, στην Αθήνα. Στόχος αυτής της νέας πρωτοβουλίας της Boussias Events, είναι να αναδειχθεί η μετασχηματιστική δύναμη των πρακτικών DevOps & Agile μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις ευέλικτης ανάπτυξης, που προωθούν την αποδοτικότητα, τη συνεργασία και την ποιοτική αυτοματοποίηση και φυσικά τη διατμηματική επικοινωνία μέσα στους οργανισμούς.

Ο ανταγωνισμός για τα βραβεία ήταν μεγάλος, με πολλές εξαιρετικές συμμετοχές που παρουσίασαν αξιοσημείωτη καινοτομία και αποτελεσματικότητα στον κλάδο. Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν οι πρωτοπόροι στην Ελλάδα σε ένα διεθνώς αναπτυσσόμενο τεχνολογικό τομέα. Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ήταν τιμητικός υποστηρικτής των DevOps & Agile Awards 2024.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των πρακτικών DevOps & Agile, καθώς και στις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και των εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Δημόσιο. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον χαιρετιστήριο λόγο του ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Δρ Πάνος Φιτσιλής, Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Σήμερα ζούμε σε μια Technology Enabled Society. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που δίνει έμφαση στην ταχύτητα και την ευελιξία, ειδικά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Οι ευέλικτες μέθοδοι και οι πρακτικές DevOps έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε και δημιουργούμε αξία στις επιχειρήσεις μας. Οι επιχειρήσεις που μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών τους είναι αυτές που θα επιβιώσουν και θα αναπτυχθούν».

Ο Π. Φιτσιλής επισήμανε: «Ως πρόεδρος της Επιτροπής βλέπω σήμερα μια πλειάδα λύσεων, ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με το DevOps ή τις ευέλικτες μεθόδους. Είναι εντυπωσιακό το πόσες πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν αυτές τις μεθόδους και πολλές φορές με πρωτοτυπία αλλά και μεγάλη επιτυχία. Από τον οικονομικό κλάδο, τον κλάδο υγείας, της ενέργειας, στις λιανικές πωλήσεις. Τα βραβεία αυτά δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις μας είναι έτοιμες και πρωτοτυπούν προς κάθε κατεύθυνση».


Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων καθηγητής Πάνος Φιτσιλής, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Διευθυντής του ΕΚΤ Δρ Κυριάκος Τολιάς.

O Όμιλος ΟΤΕ, αναδείχθηκε μεγάλος νικητής συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς συνολικά στα φετινά βραβεία, κατακτώντας έτσι τον κορυφαίο τίτλο DevOps/Agile Team of The Year.

Συγκεντρώνοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες συνολικά σε όλες τις κατηγορίες ανά ενότητα, τέσσερις εταιρείες ξεχώρισαν και κατέκτησαν τα Platinum βραβεία με εξαιρετικά έργα! Τις νικήτριες εταιρείες συνεχάρησαν επί σκηνής κατά την απονομή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων, Δρ Πάνος Φιτσιλής, καθώς και ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, Δρ Κυριάκος Τολιάς.

Στην Ενότητα 1: Industries το Platinum βραβείο κατέκτησε η OpenBet Hellas S.A. για το έργο: Agile Services Provider/Openbet Sportsbook Service for Retail Network of OPAP. Στην ίδια ενότητα διακρίθηκαν επίσης για την αριστεία τους στον κλάδο που αντιπροσωπεύουν οι: PAPPAS B.I. Technology – ΔΕΔΔΗΕ, Tράπεζα Πειραιώς – Accenture, Όμιλος OTE, EY Greece, Kyndryl Hellas S.M.S.A., PAPPAS B.I. Technology - Όμιλος METRO, Upgrade, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Στην Ενότητα 2: Projects το Platinum βραβείο κατέκτησε η EY Greece για το έργο: Project "East": An Agile Digital Transformation that Redefined an Insurance Market Leader. Στην ίδια ενότητα επιβραβεύονται οι εξαιρετικές πρωτοβουλίες, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν για την καινοτομία τους οι: OpenBet HELLAS SA, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, OTE - Arx.net, Όμιλος ΟΤΕ, EY Greece, PeopleCert, Sword Services Greece, Vodafone CU, Upgrade, Kyndryl Hellas S.M.S.A., Tράπεζα Πειραιώς, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών A.E. (ΔΑΑ) - Assistant Solutions, OTE - Intracom Telecom!

Στην Ενότητα 3: Best Use of Technology / Methology / Service το Platinum βραβείο κατέκτησε ο Όμιλος ΟΤΕ για το έργο: Radio Access Network Automation Universe (RANAU). Εξαιρετικές επιδόσεις με βάση την καινοτομία και την αποτελεσματική εφαρμογή φιλοσοφίας DevOps και agile πρακτική επέδειξαν επίσης οι: OpenBet HELLAS SA, Tράπεζα Πειραιώς, C-TS, NOVIBET, DIALECTICA, Όμιλος ΟΤΕ – Performance, Upgrade!

Στην Ενότητα 4: Sustainability & Culture το Platinum βραβείο κατέκτησε η Upgrade για το έργο: FrontBox Serverless SaaS. Συναρπαστικές οι πρωτοβουλίες στο συγκεκριμένο πεδίο των: Upgrade, Όμιλος ΟΤΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. - SKYMAKERS ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ, Code.Hub, C-TS!

Δείτε αναλυτικά τους νικητές ανά κατηγορία, καθώς και στιγμιότυπα από την Tελετή Aπονομής των φετινών DevOps & Agile Awards εδώ: https://www.devopsagileawards.gr/#winners

Η διαδικασία αξιολόγησης των DevOps & Agile Awards 2024 έγινε από μια καταξιωμένη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες με ειδίκευση στους τομείς DevOps & Agile. Γνωρίστε την Κριτική Επιτροπή εδώ: https://www. devopsagileawards.gr/judges/

Τα Βραβεία DevOps & Agile 2024 τελούσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τιμητικοί υποστηρικτές των Βραβείων ήταν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), η AgileGreece, 12PM Consulting.