Διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών διαδικτυακών συναντήσεων διοργανώνει στις 29 Οκτωβρίου 2021 το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής του Ορίζοντα Ευρώπη Bridge2HE και το ευρωπαϊκό δίκτυο Enterprise Europe Network με σκοπό την ενημέρωση και την δικτύωση για τις προκηρύξεις χρηματοδότησης του 2022 στον τομέα της Υγείας. Τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), Εθνικό Σημείο Επαφής για την θεματική της Υγείας στον Ορίζοντα Ευρώπη, και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δικτυωθούν, ώστε να ενταχθούν σε κοινοπραξίες και να υποβάλουν προτάσεις για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των επερχόμενων προκηρύξεων του 2022 στο Cluster Health του Ορίζοντα Ευρώπη.
Η εκδήλωση επικεντρώνεται σε calls που αφορούν στις παρακάτω θεματικές:
- Staying healthy in a rapidly changing society
- Living and working in a health-promoting environment
- Tackling diseases and reducing disease burden
- Ensuring access to innovative, sustainable and high-quality health care
- Unlocking the full potential of new tools, technologies and digital solutions for a healthy society
- Maintaining an innovative, sustainable and globally competitive health-related industry
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 (ώρα Ελλάδας 11.30-18.30). Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαιτείται όμως προεγγραφή εδώ ως τις 28 Οκτωβρίου.
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας b2match, ενώ δεν απαιτείται η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, 210 2204913, cpascual@ekt.gr).
Το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη
Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, και συγκεκριμένα στον Πυλώνα 1 του προγράμματος για τη θεματική ομάδα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και στον Πυλώνα 2 για τις θεματικές ομάδες «Υγεία» και «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα». Υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς σε όλη τη διαδρομή: από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, συμβάλλει στην καταγραφή και ανάλυση της συμμετοχής της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας. Ως Εθνικό Σημείο Επαφής, υποστηρίζει την υλοποίηση έργων που συνεχίζονται και στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020.
Ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες συμπληρωματικές με αυτές των Εθνικών Σημείων Επαφής, για διεθνή δικτύωση και αναζήτηση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών, μεταφορά τεχνολογίας και καινοτομίας, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εξεύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις.