Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network-Hellas και ως συντονιστής του ερευνητικού έργου “Enhancing more participation of women entrepreneurs’ activities in Horizon 2020 (EMPOWA)” διοργανώνει στις 2 Μαΐου το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ενισχύοντας Γυναικείες Καινοτόμες Επιχειρήσεις μέσα από το SME Instrument - Διαχείριση Καινοτομίας & Χρηματοδοτικές Προκλήσεις” για το SME Instrument του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020.
Στόχος του Σεμιναρίου είναι να προσφέρει στήριξη σε καινοτόμες γυναίκες επιχειρηματίες για ανταγωνιστικότερη συμμετοχή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα SME Instrument καθώς και να παρέχει χρήσιμη γνώση για τις προκλήσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ένα καινοτόμο πεδίο. Το Σεμινάριο περιλαμβάνει και διαδραστική διάλεξη από expert σε απευθείας σύνδεση με την Ισπανία.
Το σεμινάριο θα γίνει στο media room του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στο ισόγειο του κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι διαθέσιμο εδώ.
Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να παρευρεθούν δια ζώσης στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδραστική διάλεξη σε απευθείας σύνδεση με την Ισπανία ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά είναι διαθέσιμες εδώ.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.
Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, για μια σειρά από επιμέρους προγράμματα, υποστηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της. Καλύπτει όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, Καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης.
Επίσης, το ΕΚΤ, διαθέτοντας προηγμένες τεχνολογικές υποδομές και μακρόχρονη πείρα σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, Μεταφορά Τεχνολογίας και Υπηρεσίες Καινοτομίας, είναι συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas, του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου δικτύου που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία. Το Enterprise Europe Network-Hellas βοηθάει τις φιλόδοξες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν εντός ΕΕ και πέρα των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς το Enterprise Europe Network διαθέτει 3.000 ειδικούς από 600 οργανισμούς σε περισσότερες από 60 χώρες.