Διήμερο φεστιβάλ με θέμα «Ανοιχτές Τεχνολογίες και Δημιουργική Παραγωγή για Καινοτομία στην Επιχειρηματικότητα»

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τα Creative Commons Ελλάδας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas, και την πλατφόρμα Frown, διοργανώνουν ένα διήμερο φεστιβάλ με θέμα 'Ανοιχτές Τεχνολογίες και Δημιουργική Παραγωγή για Καινοτομία στην Επιχειρηματικότητα', το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Δεκεμβρίου στον χώρο των Frown (Αγ. Ελεούσης 14 & Πρωτογένους, Μοναστηράκι). Οι θεματικές ενότητες του φεστιβάλ αφορούν στη δημιουργική παραγωγή, τις ανοικτές άδειες και τα εργαλεία ανοικτού λογισμικού, και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει την έννοια και τη σημασία του Ανοικτού Λογισμικού και του Ανοικτού Περιεχομένου, ειδικότερα όσον αφορά στον τομέα της δημιουργικής παραγωγής και της καινοτομίας. Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες και ανοιχτά εργαλεία λογισμικού, τις δυνατότητες που παρέχουν σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιοποίησης και Διανομής με εφαρμογές στη σύγχρονη παραγωγή ήχου και εικόνας, τις άδειες Creative Commons και την Πνευματική Ιδιοκτησία στη σύγχρονη παραγωγή. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται και παρουσιάσεις έργων Ελλήνων καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν Ανοικτό Λογισμικό και Ανοικτές Αδειες.

Στο πλάισιο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί, σε δύο μέρη, workshop για την Πνευματική Ιδιοκτησία και τις ανοικτές άδειες Creative Commons. Το workshop έχει στόχο την ενημέρωση για τη διαχείρισή της Ανοικτής Αδειοδότησης στον ψηφιακό χώρο και το χώρο της δημιουργικής παραγωγής, προβάλλοντας και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που προκύπτουν από το 'κίνημα της ανοικτότητας'.

Στο πρώτο μέρος του workshop, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, το Europe Enterprise Network-Hellas, το οποίο συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που παρέχει το δίκτυο στις ελληνικές επιχειρήσεις για την προώθηση της καινοτομίας, όπως τεχνοδιάγνωση, παρατηρητήριο και κατάρτιση, καθώς και τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης για μεταφορά τεχνολογίας.

Η είσοδος στο διήμερο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται εγγραφή για τη συμμετοχή στα roundtables και τα workshops. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εάν θέλετε να διασφαλίσετε τη θέση σας μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@frowntails.com αναφέροντας τη δράση που σας ενδιαφέρει και το όνομα σας.