Εκδήλωση για τις νέες προκηρύξεις του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο: Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Μεταφορές, Περιφέρειες της Γνώσης

23.06.2011

Ενημερωτική εκδήλωση για τις νέες προκηρύξεις του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιούλιο, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικά Σημεία Επαφής για το 7ο ΠΠ και μέλη του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα, 13:00-17:00). Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και καλύπτει τα παρακάτω προγράμματα: Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT), Μεταφορές (συμπεριλαμβανομένης της Αεροναυτικής) (Transport incl. Aeronautics) και Περιφέρειες της Γνώσης (Regions of Knowledge).

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικοί Εκπρόσωποι και εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν τη μέχρι σήμερα ελληνική συμμετοχή στα παραπάνω προγράμματα, καθώς και τις αναμενόμενες προκηρύξεις. Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Καθ. Τιμολέων Σελλής (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εθνικός Εκπρόσωπος στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίας), ο Καθ. Βασίλης Κωστόπουλος (Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικός Εκπρόσωπος στον τομέα των Μεταφορών) και ο Δρ Μιχάλης Κυριακόπουλος (Γενική Διεύθυνση Έρευνας της ΕΕ). Ο Καθ. Στέλιος Θωμόπουλος (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Galileo.

Η Μαρία Κουτροκόη (ΓΓΕΤ) θα παρουσιάσει την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα ICT και σχετικές δράσεις υποστήριξης και η Γεωργία Μαζιώτη (ΕΚΤ) το δίκτυο Ideal-IST για ερευνητικές συνεργασίες στο ίδιο πρόγραμμα. Η Γεωργία Τζένου (ΕΚΤ) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα 'Περιφέρειες της Γνώσης' (ερευνητικά clusters) και την αναμενόμενη προκήρυξη με θέμα το Ψηφιακό Θεματολόγιο και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων.

Περισσότερες πληροφορίες και online εγγραφή: http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2011-06-27/