Προδημοσίευση της Πράξης 'Αριστεία σε Ερευνητικά Κέντρα/Ινστιτούτα εποπτευόμενα από τη ΓΓΕΤ'

26.08.2010

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας προδημοσίευσε τον οδηγό εφαρμογής της Πράξης 'Αριστεία σε Ερευνητικά Κέντρα/Ινστιτούτα εποπτευόμενα από τη ΓΓΕΤ', με συνολική δημόσια δαπάνη 20 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στόχος της Πράξης είναι η χρηματοδότηση έργων που θα συμβάλλουν στην αριστεία του ερευνητικού κέντρου/ινστιτούτου στο πεδίο της επιστημονικής του δραστηριότητας. Η αριστεία θεωρείται βασικό πλεονέκτημα τόσο για την ενίσχυση του εγχώριου ερευνητικού και παραγωγικού ιστού, όσο και για την αυξημένη παρουσία του στα διεθνή ερευνητικά και τεχνολογικά προγράμματα.

Στην Πράξη μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα ερευνητικά κέντρα/ινστιτούτα που εποπτεύονται από την ΓΓΕΤ. Κάθε οργανισμός έχει δικαίωμα συμμετοχής με μία μόνο πρόταση, είτε μόνος του είτε σε σύμπραξη με άλλα Ινστιτούτα του ίδιου Κέντρου. Ο προϋπολογισμός κυμαίνεται από 300.000 έως 700.000 ευρώ ανά έργο, με μέγιστη διάρκεια 24 μηνών και λήξη έως το τέλος του 2012. Εάν πρόκειται για συμπράξεις δύο ή περισσοτέρων Ινστιτούτων του ιδίου Κέντρου, ο προϋπολογισμός μπορεί να φτάσει το 1 εκατ. ευρώ. όλες οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να τεκμηριώνουν το λόγο για τον οποίο η χρηματοδότησή τους είναι σημαντική για την ανάπτυξη της θέσης της Ελλάδος στο αυξημένων απαιτήσεων διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Oλες οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να τεκμηριώνουν το λόγο για τον οποίο η χρηματοδότησή τους είναι σημαντική για την ανάπτυξη της θέσης της Ελλάδος στο αυξημένων απαιτήσεων διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα' και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013). Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.