Eπιχορήγηση ελληνικών φορέων στις Ευρωπαϊκές Κοινές Πρωτοβουλίες ENIAC & ARTEMIS

09.06.2010

Τις προκηρύξεις των Δράσεων Εθνικής Εμβέλειας για 'Ευρωπαϊκή Ε&Τ Συνεργασία-Πράξη επιχορήγησης ελληνικών φορέων' στο πλαίσιο των δεύτερων προκηρύξεων των Ευρωπαϊκών Κοινών Πρωτοβουλιών ENIAC και ARTEMIS προδημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Στόχος είναι η επιχορήγηση των ελληνικών οργανισμών που συμμετέχουν σε έργα τα οποία αξιολογήθηκαν θετικά και χρηματοδοτούνται από τις πρωτοβουλίες ENIAC (European Nanoelectronics Initiative Advisory Council) στον τομέα της νανοηλεκτρονικής και ARTEMIS (Advanced Research and Technology Embedded Intelligence and Systems) στον τομέα των ενσωματωμένων συστημάτων, μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης προκήρυξης (που ανακοινώθηκαν στις 19 Μαρτίου και 5 Μαρτίου, αντίστοιχα).

Οι προκηρύξεις, που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, έχουν προϋπολογισμό 1,791 και 2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ-ΙΙ)' και σε 5 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ελληνικοί φορείς (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις) που συμμετέχουν σε ένα ή περισσότερα εγκεκριμένα έργα. Το ποσοστό της επιχορήγησης καθορίζεται με βάση τον τύπο του οργανισμού και τον προϋπολογισμό του έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς, προκειμένου να ενταχθούν στην Δράση, θα πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στον Οδηγό Εφαρμογής, σε 22 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει με βάση τη συνάφεια με τους στόχους της προκήρυξης, την καινοτομία και την τεχνολογική αριστεία, την επιστημονική προσέγγιση και το πλάνο εργασίας, την καινοτομία στην αγορά και τα αναμενόμενα οφέλη, την ποιότητα της κοινοπραξίας και τη διαχείριση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις επιλέξιμες δαπάνες, κ.λπ. παρέχονται στον δικτυακό τόπο της ΓΓΕΤ.