Παρουσίαση με τίτλο 'Έρευνα & καινοτομία: πυλώνες για ισχυρές οικονομίες και κοινωνίες' θα πραγματοποιήσει ο Καθηγητής Ian Chubb, Επιστημονικός Διευθυντής της Αυστραλίας, την Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, στις 18:00, στο αμφιθέατρο 'Λεωνίδας Ζέρβας' (ΕΙΕ), Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα. Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών 'Δημόκριτος' και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Την εκδήλωση θα προλογίσουν η κ. Τζένη Μπλούμφιλντ, Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, ο Δρ. Βασίλης Γ. Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και ο Δρ. Νίκος Κανελλόπουλος, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών 'Δημόκριτος'. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα με διερμηνεία στα ελληνικά.
Ο Καθηγητής κ. Chubb AC είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής της Αυστραλίας από το 2011. Στο παρελθόν υπήρξε Αναπληρωτής Πρύτανης του Australian National University (2001-2011) και του Πανεπιστημίου Flinders της Νοτίου Αυστραλίας και υπηρέτησε επίσης ως Επικεφαλής του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης και του Εθνικού Συμβουλίου Απασχόλησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μεταξύ άλλων. Το 2006, ο Καθηγητής κ. Chubb τιμήθηκε από την Αυστραλία για 'τις υπηρεσίες του στην ανώτατη εκπαίδευση, τη διαμόρφωση πολιτικής Έρευνας και Ανάπτυξης για την προώθηση του εθνικού συμφέροντος σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, και για τη βελτίωση μίας παγκόσμιας οικονομίας που βασίζεται στη γνώση'.
Ο Επιστημονικός Διευθυντής της Αυστραλίας παρέχει στο ανώτατο επίπεδο, ανεξάρτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας επί θεμάτων που σχετίζονται με τις επιστήμες, την τεχνολογία και την καινοτομία, και είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Επιστημών, Μηχανικής και Καινοτομίας του Πρωθυπουργού. Ως υπερασπιστής των επιστημών, της έρευνας και του ρόλου που διαδραματίζουν τα επιστημονικά στοιχεία κοινωνία και στην κυβέρνηση, ο Επιστημονικός Διευθυντής κατέχει κομβικό ρόλο στην προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας, της καινοτομίας, της κοινωνικής συμμετοχής και της διεθνούς συνεργασίας, ως πυλώνες για επιτυχημένες οικονομίες και κοινωνίες.