Σεμινάρια Ερμούπολης 2014 «Ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη μετά την κρίση εποχή»

18.06.2014

Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης πραγματοποιεί και φέτος η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Το σεμινάριο έχει τίτλο 'Ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη μετά την κρίση εποχή' και θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 11 Ιουλίου έως την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 στο Αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΝΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου. Υπεύθυνοι για την επιμέλεια του σεμιναρίου είναι οι Γιάννης Καλογήρου, Θεόδωρος Καρούνος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεδρίες με τις ακόλουθες θεματικές:

  • Ανοικτή Διακυβέρνηση & Ανοικτά Δεδομένα
  • Κατανοώντας τις επιδόσεις της Ελλάδας σε Έρευνα, Καινοτομία, Ανταγωνιστικότητα και διείσδυση των ΤΠΕ
  • Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα

Κατά τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, και συγκεκριμένα στην ενότητα 'Κατανοώντας τις επιδόσεις της Ελλάδας σε Έρευνα, Καινοτομία, Ανταγωνιστικότητα και διείσδυση των ΤΠΕ', ομιλία θα πραγματοποιήσει η Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του ΕΚΤ, με θέμα 'Απεικονίζοντας την Ελλάδα μέσα από τους δείκτες ΕΤΑΚ: Δημιουργώντας ενάρετους κύκλους και αλυσίδες αξίας χρήσης μετρικών στοιχείων'.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Σεμινάριο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους εδώ.