Δημόσια Διαβούλευση για τις προτεραιότητες του 'Εθνικού Πλαισίου για την Έρευνα και Καινοτομία και της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης'

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το κείμενο του 'Εθνικού Πλαισίου για την Έρευνα και Καινοτομία και της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης' η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). Στον διάλογο αυτό καλούνται να συμμετάσχουν η ερευνητική και ακαδημαϊκή, καθώς και η επιχειρηματική και παραγωγική κοινότητα.

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έπειτα από μια μακρά περίοδο διαβούλευσης μέσα από ομάδες εργασίας (Πλατφόρμες Καινοτομίας), αλλά και επιμέρους συνεργασίες με Υπουργεία και Περιφέρειες της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τις καλές πρακτικές από τον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, αλλά και αξιολογώντας διαχρονικά την ελληνική εμπειρία, κατέθεσε ένα κείμενο διαβούλευσης στην ερευνητική, ακαδημαϊκή κοινότητα, και στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος: ¨Βασικός στόχος της διαβούλευσης, είναι να παρουσιασθούν τα πρώτα ολοκληρωμένα αποτελέσματα της διαδικασίας ανάδειξης των προτεραιοτήτων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, όπως προέκυψαν μέχρι σήμερα μέσα από τις Πλατφόρμες Καινοτομίας της ΓΓΕΤ, και να συγκεντρωθούν συμπληρωματικές απόψεις της ερευνητικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, των Υπουργείων, των Περιφερειών και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.'

Η ΓΓΕΤ επισημαίνει ότι προσβλέπει σε έναν ειλικρινή διάλογο, με βασικό στόχο την ολοκλήρωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Στρατηγικού Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία (ΕΣΠΕΚ), το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, στην ανάπτυξη, σε νέες θέσεις εργασίας και θα είναι το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση του οράματος της 'Καινοτόμου Ελλάδας το 2020'. Η προσπάθεια αυτή, θα έχει ως στόχο, να μοχλεύσει σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, μέσα από την αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης και τη στόχευση της πολιτικής έρευνας και καινοτομίας στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στην πορεία προς το 2020.

Η διαβούλευση γίνεται μέσω του www.opengov.gr στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2035 και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουνίου..