Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2014 'Η Ευρώπη στην Περιοχή μου' από την ΕΕ

20.06.2014

Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνεται ο διαγωνισμός φωτογραφίας 'Η Ευρώπη στην Περιοχή μου' από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη έργων που κάνουν πραγματική διαφορά με τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την ωφέλεια περιφερειακών και τοπικών κοινοτήτων.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε ήδη από τις 12 Ιουνίου 2014, και ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου 2014, 12.00 (μεσημέρι) -θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης- και φιλοξενείται στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η φωτογράφηση έως 3 έργων που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφτούν τη σχετική εφαρμογή στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook ή μέσω του banner που βρίσκεται στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας του ΕΣΠΑ και να ανεβάσουν φωτογραφίες ενός έργου που απεικονίζουν σε κάποιο σημείο την ταμπέλα, πινακίδα ή την αφίσα με την ευρωπαϊκή σημαία.

Μέσα από τον φακό, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητα τους και να περιγράψουν τις εντυπώσεις τους για τα έργα και τη σημασία τους. Στην εφαρμογή της ΕΕ στο Facebook υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες με παραδείγματα από ταμπέλες ή πινακίδες από τους προηγούμενους επιτυχείς διαγωνισμούς.

Το έπαθλο για κάθε νικητή είναι 1.000 ευρώ για φωτογραφικό εξοπλισμό και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για δύο άτομα από 6 έως 9 Οκτωβρίου κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων.

Η επιλογή των τριών νικητών θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας, μέσα από τις 100 πρώτες σε ψήφους του κοινού φωτογραφίες και επιπλέον 50 τυχαία επιλεγμένες.

Η ψηφοφορία για το κοινό, μέσω της εφαρμογής στο Facebook, θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου και θα λήξει στις 8 Σεπτεμβρίου. Κάθε χρήστης του Facebook μπορεί να συμμετέχει στην ψηφοφορία. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου 2014.