Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Science Tour 2014 στη Γερμανία

16.09.2014

Ο οργανισμός German Academic Exchange Service (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) διοργανώνει το Science Tour 2014 και προσκαλεί ερευνητές, ακαδημαϊκούς και διοικητικό προσωπικό πανεπιστημίων και ινστιτούτων ξένων χωρών να συμμετάσχουν στην ξενάγηση σε ινστιτούτα ερευνών αιχμής στη Βόρεια Γερμανία, τα οποία ειδικεύονται στον τομέα ανάπτυξης και προσομοίωσης σεναρίων σε υπολογιστές με στόχο την κατανόηση των αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόγραμμα του Science Tour 2014 θα διαρκέσει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2014.

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ερευνητές, ακαδημαϊκοί και διοικητικό προσωπικό πανεπιστημίων και ινστιτούτων, εμπειρογνώμονες στον τομέα των επιστημών και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που δεν δραστηριοποιούνται στη Γερμανία. Οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου και να συνεργάζονται με πανεπιστήμιο ή ερευνητικό ινστιτούτο που δεν εδρεύει στη Γερμανία. Η γνώση της γερμανικής γλώσσας δεν θεωρείται απαραίτητη, καθώς το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν εμπειρία στον τομέα της προσομοίωσης σεναρίων σε υπολογιστές στους θεματικούς τομείς των Θαλάσσιων Επιστημών, των Οικονομικών, της Μετεωρολογίας, των Κλιματικών Αλλαγών και της Επιδημιολογίας.

Οι όροι συμμετοχής και το αναλυτικό πρόγραμμα του Science Tour 2014 είναι διαθέσιμα εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να την υποβάλουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του προγράμματος (διαμονή, εσωτερικές μετακινήσεις και τα περισσότερα γεύματα), ενώ οι συμμετέχοντες θα καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού.