Hμερίδα του ΕΚΤ για τους δείκτες ερευνητικής δραστηριότητας και τον σχεδιασμό πολιτικών για Έρευνα και Καινοτομία

24.04.2012

Hμερίδα με τίτλο 'Δείκτες ερευνητικής δραστηριότητας και σχεδιασμός πολιτικών για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία (ΕΤΑΚ)' διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), στις 2 Μαΐου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας των δεικτών για την ερευνητική δραστηριότητα, ως απαραίτητου εργαλείου για την αποτύπωση του ερευνητικού περιβάλλοντος, την προβολή της επιστημονικής παραγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τον σχεδιασμό πολιτικών για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η πρόσφατη μελέτη του ΕΚΤ 'Ελληνικές Επιστημονικές Δημοσιεύσεις 1996-2010: Βιβλιομετρική ανάλυση ελληνικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά' (http://www.ekt.gr/metrics/report02).

Θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι - Συζήτηση για την αξιοποίηση δεικτών ΕΤΑΚ στον σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών και επιχειρηματικών στρατηγικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ekt.gr/events/live.

Οnline Εγγραφή - Πρόγραμμα Ημερίδας:
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2012-05-02.

Links