'This is Greece': Πρωτοβουλία της Εμπορικής Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα

22.08.2011

Η ανάδειξη κερδοφόρων, καινοτόμων και υγιών ελληνικών επιχειρήσεων είναι ο στόχος της νέας πρωτοβουλίας 'This is Greece' της Εμπορικής Τράπεζας, μέλους του γαλλικού τραπεζικού ομίλου Credit Agricole. Η πρωτοβουλία, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δίνει σε νέους επιχειρηματίες το βήμα να διαδώσουν τις ιδέες και να προβάλουν την παραγωγική και δημιουργική πλευρά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Εμπορική Τράπεζα επιχορήγησε την ανάπτυξη της πλατφόρμας www.this-is-greece.gr, η οποία απευθύνεται στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα, καθώς και στο ευρύ κοινό, και παρουσιάζει θετικά παραδείγματα ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αποτελεί πηγή έμπνευσης σε μια δύσκολη περίοδο και σημείο αναφοράς για την περαιτέρω προώθηση και στήριξη της πρωτοβουλίας. Παράλληλα, το ευρύ κοινό καλείται να παρουσιάσει παραδείγματα, εμπειρίες, σκέψεις και προτάσεις για επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κ.ά.

Επιπλέον, επιχορήγησε την ταινία 'This is Greece: Thinking differently, acting differently' για την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής. Στην ταινία, που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στην πλατφόρμα, παρουσιάζονται ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται για την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την υψηλή παραγωγικότητα και την υπεύθυνη επιχειρηματική τους συμπεριφορά.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας Alain Strub δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι στο σημερινό δυσμενές και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, η χώρα διατηρεί μία έντονα παραγωγική και δημιουργική πλευρά, την οποία αξίζει να προβάλουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στη σταδιακή μεταβολή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί. Υπογράμμισε, δε, πως πρεσβευτές αυτής της Ελλάδας πρέπει να γίνουν όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που εργάζονται σκληρά, στηρίζουν τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους, παράγουν αξία και διακρίνονται για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια τους.