Διεθνής συνάντηση εργασίας για την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων στον τομέα της Υγείας

01.08.2011

Διεθνής συνάντηση εργασίας για την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων των έργων του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2011, στο Ανόβερο της Γερμανίας, στο πλαίσιο της έκθεσης Biotechnica 2011. Η συνάντηση με θέμα 'Valorisation of R&D Results in the 7th Framework Programme (FP7)' διοργανώνεται από το δίκτυο 'Fit for Health', στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Η συνάντηση εργασίας απευθύνεται σε επιστήμονες και διαχειριστές έργων σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοσοκομεία και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας, της γονιδιωματικής και της βιοτεχνολογίας. Θα παρέχει πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για τη στρατηγική αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων των έργων, καλύπτοντας θέματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, χρηματοδότηση από venture capitalists και τράπεζες, κ.ά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες δεν θα ξεπεράσουν τους 50 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις εγγραφές). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, Τηλ.: 210727392, E-mail : cpascual@ekt.gr), ενώ το πρόγραμμα και η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του έργου: http://www.fitforhealth.eu/events/fit-for-health-international-workshop-valorisation-of-fp7-r-d-results-/156.aspx

Το έργο 'Fit for Health: Promoting sustainable participation of high-technology, research-intensive SMEs operating in the Health Sector in FP7' υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και ερευνητικής έντασης, αλλά και ερευνητές σε όλα τα στάδια καινοτομίας στον τομέα της Υγείας, από τη σύλληψη της ιδέας έως την επιτυχημένη αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Στο έργο συμμετέχουν 27 εταίροι από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.