Νέα προκήρυξη, 68 εκατ. ευρώ, για τη Συνεργασία παραγωγικών και ερευνητικών φορέων

30.05.2011

Την Πράξη 'Συνεργασία 2011: Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς & Τεχνολογικούς Τομείς' δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στόχος είναι η υποστήριξη της συνεργασίας επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών για την από κοινού υλοποίηση ερευνητικών και τεχνολογικών έργων που προάγουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 68,32 εκατ. ευρώ και ο συνολικός προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 85 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 11 Ιουλίου 2011.

Η προκήρυξη απευθύνεται σε εγχώριες συμπράξεις επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και ερευνητικών φορέων (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων, κ.λπ.). Χρηματοδοτούνται έργα που: α) ενδιαφέρουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και συμβάλλουν άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγή νέων ή βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών και στη διείσδυση σε νέες αγορές, β) υποστηρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτικών σε διάφορους τομείς όπως ενεργειακή πολιτική, περιβαλλοντική πολιτική, κ.ά. και γ) παράγουν νέα γνώση που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Οι επιστημονικοί και τεχνολογικοί τομείς προτεραιότητας είναι:
1. Φαρμακευτικά/ Καλλυντικά προϊόντα,
2. Τρόφιμα/ Ποτά,
3. Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία και Βιοτεχνολογία,
4. Χημικές διεργασίες στη βιομηχανία,
5. Προηγμένα Υλικά,
6. Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Αυτοματισμοί,
7. Ενέργεια,
8. Περιβάλλον,
9. Ασφάλεια,
10. Υπηρεσίες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανά έργο κυμαίνεται από 300 χιλ. έως 3 εκατ. ευρώ, με χρονική διάρκεια από 24 έως 36 μήνες. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στα αγγλικά, στην ιστοσελίδα: https://apps.gov.gr/minedu/synergasia/.

Αναλυτικές πληροφορίες για την Πράξη παρέχονται στην προκήρυξη και στον οδηγό εφαρμογής που είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο της ΓΓΕΤ (Υπεύθυνος επικοινωνίας: Δρ Δημήτρης Πουτούκης, Τηλ.: 210 7458136, Ε-mail: dpoutoukis@gsrt.gr, www.gsrt.gr).