Ημερίδες για τις νέες προκηρύξεις του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

07.09.2011

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και ο ΕΟΜΜΕΧ, Εθνικά Σημεία Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα & Τεχνολογική Ανάπτυξη και μέλη του Enterprise Europe Network - Hellas, διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις νέες προκηρύξεις του 7ου ΠΠ, στις 15 και 21 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Στις 15 Σεπτεμβρίου (13:00-16:00) θα παρουσιαστούν τα προγράμματα 'Ασφάλεια', 'Διάστημα', 'Ερευνητικό Δυναμικό' και 'Περιφέρεις Γνώσης'. Οι εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΕ (Research Executive Agency, REA) Δρ Αλέξανδρος Μπακαλάκος και Δρ Χρήστος Αμπατζής θα παρουσιάσουν τις νέες προκηρύξεις των θεματικών προτεραιοτήτων 'Ασφάλεια' και 'Διάστημα'. Οι Εθνικοί Εκπρόσωποι Καθ. Μιχαήλ Τσινισιζέλης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Δρ Ιωάννης Δαγκλής (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών) θα παρουσιάσουν την ελληνική συμμετοχή στα δύο προγράμματα. Η εκπρόσωπος του ΕΚΤ και Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα 'Ερευνητικό Δυναμικό' και 'Περιφέρειες της Γνώσης' Γεωργία Τζένου θα παρουσιάσει τις νέες προκηρύξεις, καθώς και 'ιστορίες επιτυχίες' των δύο προγραμμάτων που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου (11:00-14:00) θα παρουσιαστούν τα προγράμματα 'Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες βιομηχανικές διεργασίες' (NMP), 'Έρευνα προς όφελος των ΜΜΕ' (SMEs), 'Διεθνής Συνεργασία' (INCO) και 'Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες' (SSH). Τις νέες προκηρύξεις του προγράμματος NMP θα παρουσιάσει ο εκπρόσωπος της ΕΕ Δρ Νικόλας Δελιγιαννάκης και την ελληνική συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα ο Εθνικός Εκπρόσωπος Καθ. Κώστας Γαλιώτης (ΙΤΕ). Τις νέες προκηρύξεις των INCO και SSH θα παρουσιάσουν τα Εθνικά Σημεία Επαφής Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος (Δίκτυο Πράξη) και Μαρία Σαμαρά (ΕΚΤ). Την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα SMEs και τις νέες προκηρύξεις θα παρουσιάσουν οι Έλενα Σπυροπούλου (ΕΟΜΜΕΧ, Εθνικό Σημείο Επαφής) και Ξένια Κασδοβασίλη (Εθνική Εκπρόσωπος).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικούς Εκπροσώπους και εμπειρογνώμονες σχετικά με τις νέες ευκαιρίες που προσφέρονται για χρηματοδότηση της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες και online εγγραφή είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του ΕΚΤ:
Eκδήλωση 15/09: http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2011-09-15/
Εκδήλωση 21/09: http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2011-09-21/