Διεθνές Φόρουμ Συναντήσεων στον τομέα της Υγείας και της Ηλεκτρονικής Υγείας

Διεθνές Φόρουμ Συναντήσεων στον τομέα της Υγείας και της Ηλεκτρονικής Υγείας (Health & eHealth) διοργανώνει το Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, στις 17 Ιουνίου 2011, στη Ρώμη, στο πλαίσιο της διεθνούς εκδήλωσης 'EHM 2011 Eurohealth Meeting'. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετέχει στην εκδήλωση, ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, και μεσολαβεί για τη διοργάνωση διμερών συναντήσεων μεταξύ ελληνικών οργανισμών και δυνητικών συνεργατών από όλη την Ευρώπη για ερευνητικές και επιχειρηματικές δράσεις.

Η εκδήλωση 'EHM 2011 Eurohealth Meeting' θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου, ενόψει της νέας προκήρυξης του προγράμματος 'Υγεία' του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούλιο του 2011. Διοργανώνεται από τον οργανισμό APRE (Agenzia per la Promozione della Ricerca Europea) και το επιστημονικό πάρκο του Πανεπιστημίου της Ρώμης 'Tor Vergata' και απευθύνεται σε εκπροσώπους πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων.

Την πρώτη μέρα της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η αναμενόμενη προκήρυξη, ιστορίες επιτυχίας, αλλά και καινοτόμες τεχνολογίες που προέκυψαν από ερευνητικά έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα 'Υγεία' του 7ου ΠΠ. Στις 17 Ιουνίου, στο διεθνές Forum συναντήσεων 'Health & eHealth 2011 brokerage event', οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις με βάση τα προφίλ τους και να διερευνήσουν διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό, ή/και ερευνητικό επίπεδο.

Η εκδήλωση θα καλύψει τα ακόλουθα θεματικά πεδία:
- Υγεία: Διαγνωστική, Τεχνολογίες για τη γήρανση του πληθυσμού, Βιοδείκτες, Απεικόνιση, Αισθητήρες και παρακολούθηση
- Ηλεκτρονική Υγεία: Τεχνολογική υποστήριξη (RFID technologies),Τηλε-ιατρική, ναυτιλιακή τηλε-ιατρική, Ρομποτική σε χειρουργικές εφαρμογές, ιδιωτικότητα και ασφάλεια δεδομένων, Τεχνολογίες για αυτόνομη διαβίωση υποβοηθούμενη από το περιβάλλον (Ambient Assisting Living Technologies).

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλουν το προφίλ τους, έως τις 25 Μαΐου, στον δικτυακό τόπο: http://www.b2match.eu/health2011. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει, έως τις 7 Ιουνίου, να υποβάλει αιτήσεις για συναντήσεις και, έως τις 10 Ιουνίου, θα λάβει το προσωπικό πρόγραμμα συναντήσεών του.

Η συμμετοχή στην ημερίδα και το Forum είναι δωρεάν και η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, Τηλ.: 210 7273920, e-mail: cpascual@ekt.gr).

Σημειώνεται πως η 6η πρόσκληση υποβολής προτάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου, με καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής προτάσεων τον Οκρώβριο-Νοέμβριο 2011. Το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Εργασίας 2012 έχει ήδη δημοσιευθεί στον δικτυακό τόπο της CORDIS (http://cordis.europa.eu/fp7/health/home_en.html). Επισημαίνεται ότι η διαδικασία υποβολής πρότασης σε όλες τις θεματικές περιοχές θα γίνει σε 2 στάδια, ενώ σε 15 από τις 28 θεματικές περιοχές απαιτείται η συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο δίκτυο συνεργασίας.