Προδημοσίευση προκηρύξεων για επιχειρηματικότητα νέων και γυναικών

19.03.2009

Οι προκηρύξεις για τα προγράμματα 'Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Γυναικών' και 'Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων' προδημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης στις αρχές Μαρτίου. Οι προκηρύξεις, με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο πρόγραμμα 'Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ)' και στοχεύουν στην παραγωγική αναβάθμιση της χώρας, την παροχή αγαθών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, καινοτομίας, ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Το πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα των γυναικών, με προϋπολογισμό 16 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε γυναίκες, από 18 έως 55 ετών, οι οποίες είναι άνεργες, μισθωτές, ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1η Ιανουαρίου 2008 και μέχρι την προδημοσίευση του προγράμματος. Καλύπτει επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείς μεταποίησης, εμπορείου, υπηρεσιών, τουρισμού και ανακύκλωσης (περιορισμού της ρύπανσης).

Το πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα των νέων, με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε νέους, από 18 έως 39 ετών, οι οποίοι είναι επίσης άνεργοι, μισθωτοί, ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1η Ιανουαρίου 2008 και μέχρι την προδημοσίευση του προγράμματος. Καλύπτονται οι ίδιοι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από 15 έως 30 Ιουνίου, σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΜΜΕΧ. Περισσότερες πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τους επιλέξιμους τομείς, το μέγιστο ποσό και τη διάρκεια χρηματοδότησης ανά τομέα, την αξιολόγηση, την υλοποίηση και την παρακολούθηση των έργων είναι ήδη διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του ΕΠΑΝ ΙΙ.