5ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στο Ινστιτούτο Θερβάντες

07.10.2010

Κάποια από τα κορυφαία ντοκιμαντέρ της παγκόσμιας φετινής παραγωγής θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 5ο Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών, που διοργανώνει, για άλλη μια χρονιά, το CAID (Κέντρο Επιστήμης Κοινωνίας και Τέχνης). Ακολουθώντας την πρώτη φάση του φεστιβάλ, τις 'Πρώτες Προβολές' που παρουσιάστηκαν τον Μάιο, η δεύτερη, διαγωνιστική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 18-24 Οκτωβρίου στον νέο χώρο του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, 30 επιστημονικές ταινίες θα διεκδικήσουν 5 βραβεία (Βραβείο καλύτερης ταινίας, Βραβείο καινοτομίας και τεχνολογίας, Καλλιτεχνικό βραβείο, Βραβείο επικοινωνίας της επιστήμης, Βραβείο κοινού). Το CAID, διοργανωτής του Φεστιβάλ από το 2006, συνεπές στο ενδιαφέρον του για την επικοινωνία της επιστήμης, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να συγκεντρώσει τις πιο αξιόλογες συμμετοχές, αντιπροσωπευτικές της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας.

Οι παραγωγές των επιστημονικών ταινιών σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις και έρευνες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη ραγδαία μεταβολή του, την υγεία, τις θετικές επιστήμες, αλλά και τη νέα τεχνολογία. Η επιλογή των ταινιών γίνεται με βάση τα κριτήρια της διεθνούς επιτροπής βραβείων.

Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους και ελεύθερη είσοδο στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, μετρό Σύνταγμα). Οι ημέρες και ώρες προβολών είναι οι εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18:30-22:30 και Σάββατο-Κυριακή στις 17:00-23:00. Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών μπορεί να δει κανείς στη διεύθυνση 'http://isffa.blogspot.com/2010/10/screening-schedule.html' ενώ πληροφορίες για τις ταινίες υπάρχουν στη σελίδα 'http://www.caid.gr/isffa/films.html'.