Ημερίδες ΓΓΕΤ για τη διαβούλευση για τo Σχέδιο Δράσης για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία

29.09.2010

Ημερίδες με θέμα τη διαβούλευση για το 'Σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας' (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=315) διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με στόχο τον ευρύτερο δυνατό διάλογο μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, επιχειρήσεων, θεσμικών οργάνων έρευνας, επιστημονικών οργανώσεων, κ.λπ. Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και ακολουθούν στο Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

H διαβούλευση για το 'Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας' ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στις 28 Ιουλίου και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 17 Οκτωβρίου. Το κείμενο βάσης είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (www.gsrt.gr) και στο http://www.opengov.gr/ypepth/?p=315 και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις και τα σχόλιά τους.

Στην πρώτη ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, μέλη επιμελητηρίων, συνδέσμων και επιχειρήσεων, κ.λπ. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Α. Μητσός, ο Αντιπρύτανης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Δ. Καλπαξής, ο Δ/ντης του Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας Κ. Γαλιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κ. Αντζουλάτος και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, Π. Γρουμπός.

Οι επόμενες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο και στη Θεσσαλονίκη, στις 4 και 11 Οκτωβρίου, αντίστοιχα. Eπίσης, προγραμματίζεται αντίστοιχη ημερίδα στην Αθήνα (ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθούν προσεχώς).