Πρωτοβουλία Υπουργείου Παιδείας για Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

24.06.2010

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό που έχουν αναπτύξει (π.χ. πολυμεσικές παρουσιάσεις, διαδραστικές εφαρμογές, οπτικοακουστικό υλικό, προσομοιώσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια), με στόχο να αξιολογηθεί και να αναρτηθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, ώστε να είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο ανασχεδιασμό του εκπαιδευτικού συστήματος και, συγκεκριμένα, στην πολιτική για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το εκπαιδευτικό υλικό πρέπει να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο των τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ταχυδρομικά το υλικό σε CD/DVD στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης, Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180, Μαρούσι), μαζί με τη Φόρμα Περιγραφής Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού, και με την ένδειξη 'Κατάθεση ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού'.

Για γενικά ερωτήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: digi_support@ypepth.gr. Πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου: www.ypepth.gr/digi_content