Πρόσκληση για επιστημονικές μελέτες από το Ιδρυμα Ι. Σ. Λάτση

10.06.2010

Από 15 έως 30 Ιουνίου γίνεται η υποβολή προτάσεων στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την εκπόνηση 20 πρωτότυπων μελετών για το έτος 2011, στα εξής γνωστικά πεδία: Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Επιστήμες της Ζωής. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω Συστήματος Υποβολής Αιτήσεων στον δικτυακό τόπο του Ιδρύματος (www.latsis-foundation.org).

Κάθε πρόταση πρέπει να υποβληθεί από ομάδα μελετητών με έναν συντονιστή. Ο αριθμός των μελών κάθε ομάδας ορίζεται κατ? ανώτατο όριο στα 5 άτομα. Η πρόταση δεν πρέπει να αποτελεί μέρος διδακτορικής διατριβής ή διπλωματικής εργασίας μεταπτυχιακού προγράμματος. Κάθε συντονιστής και μελετητής μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε μία μελετητική ομάδα και κάθε ομάδα μπορεί να υποβάλει μόνο μία πρόταση.

Η χρηματοδότηση κάθε μελέτης μπορεί να ανέλθει κατ΄ ανώτατον στο ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000 ευρώ), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους παρακρατήσεις, φόροι, τέλη κ.λπ. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική για τον σκοπό αυτό Επιστημονική Επιτροπή του Ιδρύματος. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, λαμβάνοντας υπόψη την προαναφερθείσα αξιολόγηση, θα προβεί κατά την κρίση του στην επιλογή έως 20 μελετών συνολικά. Η χρηματοδότηση κάθε μελέτης (ανώτατο ποσό 12.000 ευρώ) θα γίνει επί τη βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού που θα υποβληθεί μαζί με τα λοιπά στοιχεία της αίτησης.

Ο αριθμός των μελετών που θα χρηματοδοτηθούν ανά γνωστικό πεδίο θα καθοριστεί κατά την αξιολόγηση. Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά μέσω Συστήματος Υποβολής Αιτήσεων στον δικτυακό τόπο του Ιδρύματος (www.latsis-foundation.org) από 15 έως 30 Ιουνίου 2010. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2010. Οι μελέτες θα πρέπει να εκπονηθούν από 1 Ιανουαρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2011.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αιτήσεων, τη σύνθεση των μελετητικών ομάδων, τον προϋπολογισμό και τους όρους χρηματοδότησης, την αξιολόγηση των μελετών και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρέχονται στον δικτυακό τόπο του ΙΔρύματος Ιωάννης Σ. Λάτση