Το πανευρωπαϊκό δίκτυο NET4SOCIETY των Εθνικών Σημείων Επαφής για το πρόγραμμα 'Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες' (SSH) -που ανήκει στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα της ΕΕ- προσκαλεί τους ερευνητές να παρουσιάσουν τις εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας το οnline ερωτηματολόγιο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2010. Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα παρουσιαστούν στη μελέτη 'SSH experiences with FP7' που θα δημοσιευτεί στον δικτυακό τόπο του NET4SOCIETY.
Σημειώνεται ότι το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για το πρόγραμμα 'Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες' ενημερώνει και υποστηρίζει τους ερευνητές για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, τις δυνατότητες συνεργασίας με οργανισμούς από όλη την Ευρώπη, τις ανοιχτές προκηρύξεις, τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και τις εμπειρίες από την επιτυχημένη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Στο δίκτυο συμμετέχουν τα επίσημα Εθνικά Σημεία Επαφής για την υποστήριξη του προγράμματος από 41 χώρες. Εθνικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Το δίκτυο NET4SOCIETY έχει επιπλέον αναπτύξει κατάλογο που περιλαμβάνει προφίλ ερευνητών που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα και είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα http://www.net4society.eu/research-directory.
Επίσης, το δίκτυο διοργανώνει την εκδήλωση 'SSH Goes Global' στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 στην Κωνσταντινούπολη. Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμπειρογνώμονες και συντονιστές έργων θα παρουσιάσουν τα θεματικά πεδία 'Η Ευρώπη στον Κόσμο' και 'Η αντιμετώπιση της φτώχειας σε διεθνές επίπεδο' του προγράμματος. Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις μεταξύ ερευνητών για τη συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων στην προκήρυξη που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος Ιουλίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να εγγραφούν στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης ή/και να επικοινωνήσουν με το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΚΤ, Henry Scott: hscott@ekt.gr και Μαρία Σαμαρά: samara@ekt.gr).
Στον δικτυακό τόπο του έργου (www.net4society.euy) είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα, χρήσιμα έγγραφα, υπηρεσία εξεύρεσης συνεργατών, νέα και εκδηλώσεις, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για υποστήριξη σε κάθε κράτος μέλος / συνδεδεμένη χώρα.
Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα του 7ου ΠΠ: 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών', 'Ενέργεια', 'Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες'), ΙΔΕΕΣ, 'Ερευνητικές Υποδομές', 'Περιφέρειες της Γνώσης' και 'Ερευνητικό Δυναμικό'. Οι σχετικές υπηρεσίες, που παρέχονται δωρεάν, περιλαμβάνουν τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προετοιμασία των προτάσεων και τον έλεγχο των οικονομικών και τεχνικών στοιχείων, καθώς και την εξεύρεση συνεργατών από όλη την Ευρώπη. Για την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων λειτουργεί ειδικός δικτυακός τόπος (www.ekt.gr/fp7).