Εκδηλώσεις για τις νέες προκηρύξεις του προγράμματος 'Περιβάλλον' του 7ου ΠΠ

28.06.2010

Εκδηλώσεις για τις νέες προκηρύξεις του προγράμματος 'Περιβάλλον (συμπεριλαμβανομένης της Κλιματικής Αλλαγής)' διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής, στις Βρυξέλλες, στις 9, 12 και 13 Ιουλίου 2010. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προσκλήσεις του προγράμματος (που εντάσσεται στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα της ΕΕ), οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στις 20 Ιουλίου, και να συναντήσουν συνεργάτες για την από κοινού υποβολή προτάσεων. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει το ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', Εθνικό Σημείο Επαφής για το 'Περιβάλλον' στην Ελλάδα.

Στόχος των προσκλήσεων στον τομέα του Περιβάλλοντος, το 2011, είναι η υλοποίηση ερευνητικών έργων για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών πρωτοβουλιών και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προσκλήσεων στον τομέα της κλιματικής και περιβαλλοντικής αλλαγής.

Η ημερίδα στις 9 Ιουλίου θα καλύψει τις διαθεματικές προσκλήσεις που αφορούν τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (Public Private Partnerships, PPP) στους τομείς: ενεργειακή απόδοση κτιρίων, εργοστάσια του μέλλοντος και πράσινα αυτοκίνητα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Γενικές Διευθύνσεις Έρευνας, Κοινωνίας της Πληροφορίας και Μέσων, Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Ιουλίου καλύπτει 3 προσκλήσεις (FP7-ENV-2011, FP7-ENV-2011-ECO-INNOVATION και FP7-ENV-NMP-2011) και εστιάζει στις ακόλουθες θεματικές περιοχές: Διεθνής Συνεργασία, Αειφόρος Ανάπτυξη, Πολιτιστική Κληρονομιά, Φυσικοί Πόροι, Παρατήρηση της Γης, Κλιματική Αλλαγή, Περιβάλλον και Υγεία, Φυσικές Καταστροφές.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ή και να παρουσιάσουν το προφίλ και τις ιδέες τους μέσω του Εθνικού Σημείου Επαφής, μπορούν να επικοινωνήσουν, έως την Τρίτη 6 Ιουλίου, με τον Δρα Νικόλαο Κακιζή (ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', τηλ.: 210 6503972-73, e-mail: nkakizis@chem.demokritos.gr).

Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα εγγραφής είναι διαθέσιμα στους δικτυακούς τόπους των εκδηλώσεων:
Βρυξέλλες, 9 Ιουλίου:
http://ec.europa.eu/research/environment/index_en.cfm?pg=events
Βρυξέλλες, 12-13 Ιουλίου:
http://ec.europa.eu/research/industrial_technologies/lists/events-fp7-information-day-2010_en.html

Μάθετε Περισσότερα